Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Kollagénegészség felsőfokon
A kollagén fontossága ma már közismert. De tudod-e, hogy milyen természetes forrásai vannak a kollagénnek, és ez vajon elég-e a szervezetünknek?
Olvasd tovább a cikkünket, és tudd meg, milyen megbízható megoldásokkal kapcsolhatsz turbófokozatra!
A kollagén fontossága
Már mi is többször írtunk róla, hogy mennyire fontos a kollagén az egészségünk szempontjából. Ez a testünkben az egyik legelterjedtebb fehérje, aminek fontos szerepe van a sejtek közötti tér kialakításában, az erek, izmok, inak, ízületek, porcok, csontok és a belső szerveink (gyomor, máj, szív, tüdő) rugalmasságának fenntartásában és felépítésében. Ez a különleges fehérje, a kollagén biztosítja a különféle szövetek szerkezetének a tartósságát és rugalmasságát.
A könnyű érthetőség kedvéért azt is mondhatjuk, hogy a kollagén a „testünk gumija”. A kollagén adja testünk teljes fehérjetömegének kb. 30%-át.
A kollagénről például itt is írtunk, olvasd el ezt a cikket is!
A kollagén élelmiszer forrásai
Mivel a kollagén az állatok testében is nagy mennyiségben van az emberéhez hasonlóan, például a bőrben és a porcokban, valamint a belső szerveikben, ezért ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket a kollagénforrásokat, akkor ezzel sokat tehetünk a bőrünk, körmünk, illetve az ízületeink egészségéért.
Milyen állatokból együnk sokat, és hogyan?
A csontleves egészségessége közismert, ahogy a kocsonyáé is, amiről már mi is írtunk. Mivel ezek az ételek az állati csontok, porcok, belső szervek vízben való főzésével készülnek, ezért a bennük levő sokféle tápanyag: kalcium, magnézium, foszfor, glükozamin, kondroitin, a különféle kollagénfehérje mind bekerül a főzőlébe.
Magas kollagéntartalmú étel lehet a csirke is, ha egészben fogyasztjuk el, és nem csak a mellét esszük. Fontos, hogy a láb, a porcos comb, szárny, melle csontja szintén a tányérra kerüljön.
A halászlé a csontleveshez, kocsonyához hasonlóan egészséges étel a kollagén szempontjából is, ha nem csak halszeletekből, hanem egész halakból főzzük, azaz benne van a feje és uszonyai is.
A magyar konyhában is népszerű halászléfélék mellett a kagylók, polipok, rákok is sok kollagént tartalmaznak még, bár ezek nem népszerű ételek nálunk.
Sajnos ezekből a kollagénes ételekből egy akkora adag, amennyit általában elfogyasztunk, egy 2019-es tanulmány szerint nem tartalmaz elég értékes összetevőt ahhoz, hogy elég legyen a szervezetünknek, illetve igazán észrevehető legyen a egészségünkre gyakorolt hatás.
Még a tojásfehérje is hozzájárulhat szervezetünkben a kollagén termelődéséhez, mert viszonylag sok prolint tartalmaz, ami a lizin és a glicin aminosavak mellett szükséges ehhez.
A zöld leveles salátákban, gyümölcsökben levő sok C-vitamin és nyomelemek, valamint fitotápanyagok is segítik a kollagén termelődését, bár nem kollagénforrások.
Vitalissimo svéd folyékony kollagének
A Swedish Nutra folyékony kollagéntermékei azért hatékonyak, mert a bennük levő kollagénnel az emésztőrendszerünknek nem bajlódnia, és a felszívódás nagyon magas. Ezek a termékek a kollagén mellett olyan tápanyagokat is tartalmaznak, amik segítik a kollagén hasznosulását. Ilyen a C-vitamin, az MSM, a hialuronsav és a Q10.
Mi az MSM?
Az MSM a metil-szulfonil-metán elnevezés rövidítése. Ez egy természetben előforduló, sokféle biológiai hatású kénvegyület. Az MSM-et főleg ízületvédő hatásáról ismerik, de jó, ha tudjuk, hogy ez az anyag is hidratál, csökkenti a bőrpírt és a hegesedést, elősegíti a sebgyógyulást. Az MSM is támogatja a kollagén képződését. Ezen kívül az MSM fokozza az antioxidánsok hatását is.
A hialuronsav a szervezetben található természetes anyag, amely segít hidratálni a bőrt. Ahogy öregszünk, a szervezetünk kevesebbet termel ebből a savból, ami száraz, fakó és rugalmatlan bőrt okoz.
A hialuronsavat tartalmazó készítmények segítik a bőrnek megtartani a nedvességet, és ez csökkentheti a finom vonalak és ráncok megjelenését.
Q10 koenzim energiát ad
A Q10 koenzim vitaminszerű tulajdonságokkal rendelkező vegyület, amit a szervezetünk is előállít, de a termelődése a kor előrehaladtával csökken, és a 30-as évekbe lépve már érdemes pótolni. A Q10 koenzimnek fontos szerepe van a sejtek energiatermelésében, és segíti a bőr, a haj és a köröm védelmét a környezetből érkező káros hatások, például az UV sugárzás ellen.
A tökéletes bőr-, haj- és körömvédelem
A SWEDISH NUTRA HAJ, BŐR, KÖRÖM készítmény összetétele és gyors felszívódása, hatékony hasznosulása miatt tökéletesen ellátja szerepét. A napi 1 adag rendszeresen fogyasztva biztosítja az értékes összetevők együttes hatását. Az 500 ml-es kiszerelés 33 adagot tartalmaz.
Kattints ide, és rendeld meg a SWEDISH NUTRA HAJ, BŐR, KÖRÖM folyékony készítményt!
Kattints ide, és rendeld meg a Swedish Nutra hatékony „Joint Support” ízületvédő készítményt!
Mit kell tudni a hal- és marhakollagénről?
Őseink táplálkozása teljesen másféle fehérjebevitelt biztosított, mint a mai szokásos étrend, mert a levadászott vagy tápláléknak tenyésztett állat minden részét hasznosították az ételkészítés során. Gondoljunk itt a hagyományos ételekként ismert disznósajtra, különféle hurkákra és más, főként belsőségekből készült ételre (pacal, szalontüdő, veséből és májból, agyvelőből készült ételek).
Ha valakinek a fehérjebevitele főleg színhúsokból áll, és nem fogyaszt elég kollagén-fehérjét, akkor a szervezetének működése kedvezhet a gyulladásoknak, és ez növelheti a civilizációs betegségek (szív- és érrendszeri betegségek, daganatos betegségek) kockázatát. Erre a problémára nem a húsfogyasztás korlátozása, hanem a kollagének bevitelének a megnövelése a helyes válasz.
A jobb emészthetőség, gyorsabb és könnyebb felszívódás érdekében a kollagéntermékekben nem az ételekben is elérhető óriás fehérjeláncokként van a kollagén, hanem már úgynevezett peptidekben, amik „félig kicsomagolt” kollagént tartalmaznak. Ezért jó, ha a rendszeres húsleves vagy kocsonya fogyasztók is bevisznek peptid formájú kollagént is!
A kollagénpeptidek közel 100%-a felszívódik és bejut vérkeringésbe, így kifejti valamennyi hatását mindenhol, és sokkal kevesebb is elég belőle, mint amennyi az ételekből elérhető lenne.
A svéd folyékony kollagéntermékekben kétféle forrásból származó kollagénhez juthatunk hozzá.
A legelterjedtebb kollagénforrás a marhakollagén. Ilyen kollagén van Haj, bőr és köröm készítményben is, valamint a „Joint” ízületvédő termékben.
A Vitalissimo egészségáruház kínálatában elérhető az autoimmunbetegségek vagy pajzsmirigy problémák esetén is biztonsággal javasolható halkollagén termék is, ami szintén tartalmaz olyan kollagént, ami jó az ízületeknek, hajnak és bőrnek is.
Tehát a folyékony kollagéntermék kínálatunkkal bármilyen igényt ki tudunk elégíteni!
Kattints ide, a svéd, folyékony halkollagénért!
Ha el akarod olvasni a részletes cikkünket a hal- és a marhakollagén közötti különbségről, akkor ide kattints!
A cikk címképe: Image by kjpargeter on Freepik.
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!