Stratégiai együttműködés a MAPOSZ-szal

Stratégiai partnerünk a MAPOSZ

Magyarországi Praktizáló Orvosok Szövetsége

 

A Testszerviz fennállása óta folyamatosan keressük azon partnereket, akik gondolkodásukban, tevékenységükben elkötelezettek abban, hogy az emberek testi állapota a lehető legjobb legyen. Ennek a törekvésnek az eredménye, hogy stratégiai partnerségre léptünk a MAPOSZ-szal.

A Magyarországi Praktizáló Orvosok Szövetsége (MAPOSZ) 1992. március 26-án alakult meg, a 3 évvel korábban alapított és sikeresen működő Magyar Háziorvosi Társaság továbbfejlesztéseként, közel 2000 háziorvos részvételével.

A MAPOSZ érdekképviseleti, szakmai, kutatási, ismeretterjesztési, egészségnevelési és egészségvédelmi feladatot lát el. Célja: tagjainak szakmai, gazdasági, jogi (egyéni vagy csoportos) érdekképviselete beleértve a munkáltatókkal (társadalombiztosítókkal stb.), az egészségügyi döntéshozókkal és önkormányzatokkal való bárminemű tárgyalás jogát is. Tevékenységét a lakosság és az orvosok érdekeinek szolgálata egyaránt áthatja.

Önkéntes minőségbiztosított rendszerben kívánja az egészségügyi alapellátást fejleszteni, az egészséges életmód, egészségtudatos magatartás társadalmi szintű elterjesztését, az egészségtan irányú középfokú iskolai oktatást, és a betegellátás minőségének a folyamatos javítását elősegíteni.

 

A MAPOSZ kifejezi azt az eltökélt szándékát, hogy valamennyi civil egészségügyi érdekvédelmi szervezettel szoros együttműködésre törekszik, velük egyeztet és mindent megtesz azért, hogy harmadik fél felé a minél szélesebb körben egyeztetett, közös véleményt képviselhesse. Különös figyelmet fordít a pályakezdő és a nyugdíjas orvosok érdekeire és az egyéb orvosi szolgáltatást nyújtó illetve igénylő személyekre, szervezetekre.

Feladata: a minőségirányítási rendszerben működő, páciens-központú egészségügyi szolgáltatók tanúsítása. Ennek érdekében vállalt feladata az ISO alapú minőségirányítási rendszer humán egészségügyi szolgálatokra alkalmassá tételének tudományos kutatása, folyamatos fejlesztése, és az orvosok, illetve páciensek felé irányuló oktatása.

Az eltelt 28 év alatt a szövetség folyamatosan aktívan működött és működik ma is. A tagság önkéntes, a tagdíjfizetés is önkéntes, ám a tagdíjfizető tagjaink jogosultak a MAPOSZ által a piaci árnál lényegesen kedvezőbb feltételek mellett megkapni, elkészíttetni a kötelező Adatkezelési Szabályzatot (GDPR), a Kockázatkezelési Kézikönyvet, az Infekciókontroll szabályzatot, valamint a törvény által kötelezően előírt, csak még meg nem követelt minőségirányítási rendszer kialakítását (MIR), valamint a kialakított belső minőségirányítási rendszer ISO 9001:2015 szerinti tanúsítását is.

A MAPOSZ székhelye: 1026 Bp. Júlia utca 11. e-mail címe: maposz@praxis.hu

A MAPOSZ hivatalos lapja az idén 29. évfolyamába lépett Praxis folyóirat, az első háziorvosi továbbképző lap, és az egyetlen, amelyik 28 év múltán is működik, azonos tulajdonosi és azonos szerkesztőségi körrel. Valamennyi tag díjmentesen megkapja, illetve mások számára szabályosan előfizethető.

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket