Miért szerves formában szedjük az ásványi anyagokat?

Az ember a rendszeresen elfogyasztott táplálékkal szerzi meg azokat a tápanyagokat, amik szükségesek az életben maradásához.

Az emberi testet alkotó anyagokat, szerves anyagoknak nevezzük. Ilyen kémiai felépítésű anyagokból áll a többi élőlény (például növény és állat) is, beleértve a szabad szemmel láthatatlanoktól a legnagyobbakig.

Az ember és az állatok nem tudják a talajban levő ásványi anyagokat és nyomelemeket hasznosítani, egyedül a növények (és még a gombák vagy parányi baktériumok) képesek az élettelen ásványi anyagokat a talajból felvenni, és a napfényből nyert energiával saját magukba beépíteni, azokat hasznosítani a gyökereiken át felszívott víz segítségével.

A táplálékunk ennek megfelelően szerves anyagokból áll, hiszen az állati vagy növényi eredetű, és csak egyedül a só, (kémiai nevén nátrium klorid) az, amit a táplálkozás során nem szerves formában veszünk magunkhoz, azaz megsózzuk az ételt, ha ízesíteni akarjuk.

A kristály- vagy porcukor is szerves vegyület, még akkor is, ha apró szemcsés vagy por alakú, mint az étkezési só.

Mivel alapvetően az ember ételének kellene tartalmaznia minden tápanyagot, ezért a szerves vegyületekként elfogyasztott ásványi sók, nyomelemek azok, amiket a testünk jól tud hasznosítani. Ezek már olyan jól hasznosítható szerves vegyületekként kerülnek a tányérunkra, amik eredetileg az élő állatokban vagy növényekben voltak.

Éppen ezért azok a táplálékkiegészítők, amik olyan tablettákat vagy kapszulákat tartalmaznak, amik nem szerves vegyületként tartalmazzák a hasznos anyagokat, nem szívódnak fel jól, és a szervezet nem tudja megfelelő hatékonysággal hasznosítani azokat.

Szerves ásváyni anyagokat itt találsz!

Megnézem!

Szerves vitaminokat itt találsz!

Gyerünk mutasd!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket