Milyen egy valódi energiaital?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Ha megnézi valaki a közkedvelt energiaitalok összetételét, akkor könnyen rátalál a közös nevezőre: elég sok koffein (vagy más serkentő) és rengeteg cukor van bennük. Ez lehet répa- vagy nádcukor, de lehet tiszta gyümölcscukor vagy ezek keveréke. (Igazából a répa- vagy nádcukornak is a fele gyümölcscukor.)

Ezek az italok a szervezetben – a gyümölcslevekhez hasonlóan – azonnal inzulincsúcsot okoznak, és ez valójában csak tovább ronthatja a helyzetet: rövid időn belül ismét leesik a vércukorszint és jöhet az újabb ital.

Egy túlsúlyos embernél az ilyen hatás – a lehetséges krónikus magas vércukorszint miatt – az ideiglenes serkentés mellett, az elhízást is növeli.

Egy valódi energiaital magas tápanyagsűrűségű leveles salátákból és zöldségekből áll, illetve legfeljebb alacsony glikémiás indexű bogyós gyümölcsöket, citromlevet tartalmaz. Egy ilyen ital valójában egy rostban gazdag turmix, nem csupán az összetevők kifacsart leve. Az ilyen italban található bőséges rosttartalom és alacsony szénhidrátszint miatt elmarad az a bizonyos inzulincsúcs, és a szervezet egy igazi tápanyagkoktélhoz jut, amely feltölti energiával.

Próbáld ki a Testszerviz Zöldturmixait!

MIÉRT FONTOS A FODROS KEL POR?

 

ITT TUDOD MEGRENDELNI!

Fodros Kel Por

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket