MOZGÁSKÉSZLET TRÉNING III.

A Testszerviz és a Gárdus Mozgásmenedzser Stúdió közös szervezésében

 

LEGFONTOSABB ADATOK:

Időpont: 2018. március 25. 12-17 óra ÉS 2018 március. 10. - TATABÁNYA

Létszám: 20 fő maximum

Időtartam: 4-5 óra

Részletesebb adatokat lentebb talál....


 

A Testszerviz több éves tapasztalata és az ügyfelek visszajelzései alapján határozottan állíthatjuk, hogy a helyes életmód kialakításának folyamatában a mozgás megjelenése egy adott ponton szükségessé válik. A test jelzi, hogy elérkeztünk ehhez. (Egyszerűen az ügyfél jelzi, hogy érzi, itt az idő a mozgásra.)

Ezen a ponton az ügyfelek elkezdenek véletlenszerűen kiválasztott mozgásformákat kiválasztani, gyakran elmennek személyi edzőkhöz és belevetik magukat a testedzésbe.

Ahhoz, hogy egy testmozgás (sport) a test hasznára váljék, rendszerint kimarad a 0. lépés.

A test alkalmassá tétele a mindennapi mozgásra, sportolásra.

 

Mit is jelent ez?

A testünk számos mozgásra alkalmas. Ezt naponta megtapasztalhatjuk. Megyünk, futunk, fogunk, emelünk, felállunk, leülünk, leguggolunk, nyújtózkodunk és hosszasan lehetne sorolni.

A variációk sora végtelen. Ugyanakkor nem is tudjuk mire használhatjuk még, ha soha nem próbáltuk ki.

/Alkalmanként szükség lenne olyan mozgásformára, amit nem használunk mindennap pl rosszul lépünk le a járda szélén és kibicsaklik a bokánk, ami könnyen sérüléshez vezethet. Ha a bokánk mindenféle olyan mozgást „tudna”, amire képes, kisebb lenne a sérülés esélye./

Ahhoz, hogy ezt megtapasztaljuk, megtanuljuk, fejleszteni kell a „Testtudat-térképet”.

A testtudat-térkép mindazon mozgásformák összessége, melyre a test alkalmas. Ha látunk nagyon rugalmas embereket, akrobatákat, táncosokat, versenyzőket, akkor látjuk meg igazán, hogy a test mire is képes.

Van egy fontos szabály! Amit nem használunk, az el fog VESZNI. Az az izom, ízület, mely nincs használva sokrétűen, előbb-utóbb HANYATLÁSNAK indul. nem lesz képes megcsinálni mindazt, amire egyébként képes lenne. Ilyenkor, ha beleugrasz az edzésbe, komoly károkat okozhatsz a testtudat-térkép „vakfoltjainál”.

 

Mielőtt bármiféle mozgásnak nekikezdünk, a testtudat-térképet kell megismernünk, megismerni azt, hogy a test milyen mozgáskészlettel (elvégezhető mozgások) rendelkezik és meg kell tanulnunk helyesen kivitelezni ezeket a mozgásokat.

A sporttevékenységhez fel kell a testet készíteni, a mozgáskészletét fejleszteni, a mozgástartományt növelni, az ízületeket, izmokat alkalmassá tenni, hogy elvégezzék a testedzéshez szükséges munkát.

Meg kell ismernünk, hogy mire képes a test, fejleszteni kell azt, ami nincs használatban, meg kell tanítanunk mozgásformákra, hogy azután biztonsággal, helyesen tudjunk sportolni, mozogni, ülni, állni, menni, hajolni, bármit csinálni. Ez természetesen nem csak a sport esetében fontos, hanem a mindennapi mozgások során is.

 

A Mozgáskészlet tréning ezt a tudást és az alapokat adja meg elméletben és gyakorlatban egyaránt.

A tréning végére a résztvevő megismerte a test mozgás alapú működését, a mozgásformákat, amire képes, vagy képesnek kell lennie, Az elméletet rögtön a gyakorlatban alkalmazva 40-50 gyakorlaton keresztül megtanulja és kipróbálja a test mozgáskészletét, megtapasztalja, hogy hogyan kell a testet mozgásra alkalmassá tenni. Ezt követően naponta 10-15 perc otthoni, vagy munkahelyi mozgással jelentősen fejlesztheti saját mozgásképességét.

 


 

Jelentkezni a testszerviz@testszerviz.hu vagy a kovacs.mara@testszerviz.hu e-mail címen lehet!

 


A tréning tematikája

•             A test funkcionális működése, mire is képes, hogyan kéne fejleszteni

•             Mikor erős a test - helyes testtartás kialakítása

•             Helyes légzés és szerepe, mikéntje

•             Ülő életmód problémái és azok kezelése

•             Izmok vagy izomláncok?

•             Saját izompólya masszázs (SMR)

•             Mobilitás és stabilitás fogalma

•             Mobil és stabil ízületek

•             Gyakorlatok ízületről ízületre – mozgáskészlet fejlesztés

 

A tréning részletei

Tréning vezető: Gárdus Bence Mozgás menedzser

Időpont: 2018. március 25. 12-17 óra ÉS 2018. március 10. - TATABÁNYA

Létszám: 20 fő maximum

Időtartam: 4-5 óra

Helyszín: Gilda Max Allee (Allee Bevásárlóközpont, Budapest)

Ruházat: Tréningruha, sportcipő

A tréning ára: 15.000 Ft

A részvétel feltétele a részvételi díj előzetes befizetése!

 


 

Jelentkezni a testszerviz@testszerviz.hu vagy a kovacs.mara@testszerviz.hu e-mail címen lehet!

 


 

MOZGÁSMENEDZSREINK – Bemutatkozás

Gárdus Bence vagyok feketeöves karatés és fitness edző, mozgásmenedzser.

Fitness edzőként több, mint 10.000 edzést tartottam már a személyi edzésektől kezdve az 50-60 fős csoportos órákon át a több 100 vagy 1000 fős nagyobb rendezvényekig.
Azt látom, hogy a szakma mindenkit izmossá akar tenni, vagy le akar fogyasztani bármi áron, mert "erre vágyik az ember"
Ezzel önmagában nincs is baj, de amikor roskadozó alapra, vagy akár az alap teljes hiánya nélkül kezdünk el valamit építeni, az csak idő kérdése, hogy mikor fog összedőlni. Küldetésem, hogy széles körben megadjam az embereknek azokat a kulcsadatokat, illetve nézőpontokat, amivel a testtudatuk egy magasabb szintre kerül és egy olyan bomba biztos alappal rendelkeznek, amire utána bátran tudnak majd építeni, legyen szó fogyásról, izomépítésről, vagy az egészség megőrzéséről.
A Testszervizzel együttműködve alkottuk meg a Mozgáskészlet tréninget, melyen pont a fentebb említett alapokat tudják a résztvevők elsajátítani és kellő testtudatot építeni ahhoz, hogy a testük alkalmas legyen a mozgásra. Ez egy meghatározó 0. lépés.

  

Czudor Benjámin vagyok, Edző, Sportoló és filozófus.

Életem során számos kérdés vetődött fel bennem az élettel kapcsolatosan, melyek segítettek alapvető célom kialakításában és ezen célok felé való haladásban.
Hatalmas céljaim alapvetően az ember testi állapotának jobbá tételéről szólnak.
Íme néhány, melyből láéthatod, hogy merre is haladok.
Emberek sokaságának testtudatát és életminőségét szeretném magas szintre emelni. Azt akarom elérni, hogy minden ember a saját elhatározásából cselekedjen és saját maga tudja irányítani azt, ami eredendően a sajátja a testét és ezáltal életének maghatározó részét.
Egy jó testi állapot az alap a jó szellemi és lelki állapothoz.
A világ legjobb és legprofibb edzője szeretnék lenni. Tudásomat maximumra szeretném fejleszteni, hogy biztos stabil adatokkal tudjam támogatni azokat, akik ezt a tudást arra használják, hogy magukon és másokon tudjanak segíteni.
Persze az elején csak annyit tudtam mikor elkezdtem sportolni, hogy erős szeretnék lenni, mert meg kell védenem azt, ami az enyém és azokat, akiket szeretek.
Ha ez nem indít el, ma nem itt vagyok. Persze azóta az erő nekem egy sokkal bővebb fogalommá vált.
Nap mint nap azon dolgozok, hogy megadjam neked azt a motivációt, ami nem csak 1 napig tart, hanem elkísér egész életeden keresztül. Rá akarom az embereket arra ébreszteni, hogy az Ideális Test nem egy luxus kategória, hanem alap az élet megfelelő éléséhez.
Sok millió ember testtudatát eljuttatni oda, ahol annak lennie kell nem egyszerű feladat. Segíts nekem ebben! Ha megtanulod azt, amit én tudok és használod mindazt, amit a mozgáskészlet projektünkben elsajátítasz, már sokat segítettél!
Érjük el együtt, hogy a test kultúrája igazán virágzásnak induljon.
Bennem megvan az, ami hiányozhat belőled! Csak hagyd, hogy segítsek!

 


 

Jelentkezni a testszerviz@testszerviz.hu vagy a kovacs.mara@testszerviz.hu e-mail címen lehet!

 


 

Tréning nyereségek

Nyereségek a korábbi tréningből:

"Érthető volt, jól összeszedett, hallottam új dolgokat és mindezt nagyon jól adtad elő. Köszönöm, nagyon élveztem! (R.B. - edző)"

"Tetszett a gyakorlatiasság, az elmélet-gyakorlat egyensúlya, ami azonnali bizonyosságot ad az adatokkal kapcsolatban, és azonnali sikerélmény. A jó és laza előadásmód miatt jó volt a hangulat és nem volt nehéz figyelnem. Jobban tudom karbantartani és jobbítani a testem, megszabadulhatok régi fájásoktól, és hatékonyabbak lesznek az edzéseim (TRX, súlyzós, spinning) (K.V.)"

"Tetszett, hogy könnyen elérhető, egyszerű eszközökkel mutattak be gyakorlatokat, amiket könnyű beszerezni es nagyjából mindenkinek vannak otthon. Emellett az is jó volt, hogy könnyen kivitelezhetők es megjegyezhetők voltak a gyakorlatok, es kis helyigényűek is, igy otthon is tudom őket gyakorolni. Mivel leggyakrabban a csípőm es a derekam hajlamos sérülésre az edzések során, ezeket a gyakorlatokat be fogom iktatni az itthoni rutinomba. (K.B.)"

"Megismertem, mit hogyan lehet átmozgatni, erősíteni a testet, mire kell odafigyelni edzéskor, a sok ülőmunka után mi szükséges és hogyan. Számomra ezek fontos szakszerű új ismeretek. Bele tudom építeni a mindennapokba, hasznos tanácsokkal lettem gazdagabb. És a hangulat is jó volt. Köszönöm. (H.M.)"

"A tréningen kapott tudás és a rendszer, illetve a testről megszerezhető ilyen irányú tudás annyira felcsigázott, hogy azóta minden nap 30-40 percet (otthon, eszközök nélkül) Bence-tornával töltök.

Olyan gyakorlatokkal, melyeket biztonsággal meg tudok csinálni szabályosan és helyesen. Van belőle bőven.

És hogy mit okoz mindez?

Megszűnt a hátamba időnként visszatérő feszültség és fájdalom

Egyre lazább vagyok, pl sikerül már több percet japán ülésben ülni, ami korábban semennyire sem ment (nekem ez nagyszerű érzés)

Egyre magabiztosabb vagyok a mozgásomban és egyre több minden van "írva" a testtudat-térképemre, fogynak a vakfoltok

Jobban alszom, a napi több órás ülés után sem fáj itt-ott

Helyesen csinálok egy sereg mozgásfajtát, amit eddig is csináltam, csak nem jól

Le tudok telitalppal guggolni, amit soha életemben nem tudtam

Kellemesen elfáradok és azt érzem, hogy az ízületeim egyre fittebbek, egyre jobban teljesítenek

A tartásom javult, ennek köszönhetően több centivel magasabbnak érzem magam

Nem fáraszt az állás, nem fáj a derekam, ha hosszabban kell egyhelyben ácsorogni

És még hosszasan sorolhatnám...

Gyerekek, ez valami fantasztikus érzés! Azt a tudatosságot érzem, amit a Testszerviz programmal kapcsolatosan szerzünk meg, csak ez most a mozgással kapcsolatos.

(B.P.)"

"Nagy élmény volt számomra mindaz a sok új gondolat, ismeret, amit Bence megosztott és picit gyakorolva "megkóstoltatott" velünk.

Érdekes volt rájönni, mennyire más ebből a nézőpontból a mozgás tudatossága és mennyire alapvető fontosságú a test-tudat térkép, mielőtt bárki "ész nélkül" belevetné magát az edzésbe. Ez alapján én is máshogy látom és nagyon tetszik ez a megközelítés.

Úgy gondolom, ez a tudás és segítség remek és fontos kiegészítője lehet a Testszerviz Programnak.

És nem utolsó sorban nagyon kellemes hangulatú volt számomra a tréning, végig abszolút tapasztalható volt Bence és Benji segítőkészsége, kedvessége.

Köszönöm ezt az értékes napot! :)"

 


 

Jelentkezni a testszerviz@testszerviz.hu vagy a kovacs.mara@testszerviz.hu e-mail címen lehet!

 


A Testszerviz és a Gárdus Mozgásmenedzser Stúdió közös szervezésében

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket