Naponta csak egy alma elég lesz?

Minden jó forrása az alma?

Még 2011-ben egy 20 ezer felnőtt részvételével végzett kutatás arra jutott, hogy az alma fogyasztása összefüggésbe hozható a stroke alacsonyabb kockázatával, azonban ez sajnos nem jelent életbiztosítást.

Kétségtelenül igaz, hogy a gyümölcsben levő flavonoidok csökkentik a gyulladást, védik a szívet és az ereket, sőt jót tesznek az agyunknak is. Ráadásul az alma hozzájárul a magas rosttartalma és a benne levő K-vitamin és kálium révén a vérnyomás és a koleszterinszint alacsonyan tartásához is.

Egy wales-i népi bölcsesség

Bár a „Naponta egy alma, az orvost távol tartja” kifejezést először 1913-ban használták, ez a mondás egy 1866-ban lejegyzett pembrokeshire-i közmondáson alapul. (Pembroksire egy tengerparti megye Délnyugat-Walesben.)

A Notes and Queries” brit magazin volt az első, amely a közmondást a következő alakban közölte: „Eat an apple on going to bed, and you’ll keep the doctor from earning his bread.” Azaz magyarul (nem szó szerint): „Lefekvés előtt egy alma, az orvost kenyér nélkül hagyja.”

Akárhogy is történt, ez a mondás azóta széles körben elterjedt, és az alma népszerűsége ma is töretlen.

Mit ad nekünk az alma?

Az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk tele van tápanyagokkal, beleértve a rostokat (pektin), vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat. A benne lévő C-vitamin különösen erős antioxidánsként működik, semlegesíti a szabad gyökökként ismert káros vegyületrészeket, és így támogatja a szervezetünket.

Az alma kiváló forrása más antioxidánsoknak is, például az olyan flavonoidoknak, mint a kvercetin, illetve epikatekin, ami a zöld teában is megtalálható hasznos anyag.

Az agyunknak is segítenek a flavonoidok!

Egy 2020-as, 2800, ötvenéves résztvevő bevonásával készült amerikai tanulmány is megállapította, hogy azok, akik flavonoidokban kevésbé gazdag zöldségeket és gyümölcsöket esznek, 2-4-szer nagyobb valószínűséggel szenvednek Alzheimer-kórban vagy demenciában, mint azok, akik rendszeresen fogyasztanak antioxidánsokban gazdag élelmiszereket.

A flavonoidok olyan vegyületek, amelyek a gyümölcsökben, például az almában és a körtében, valamint a zöldségekben, például a fodros kelben, kelkáposztában és a spenótban is előfordulnak. Ezek a hasznos vegyületek, jótékony hatással vannak a szív- és érrendszeri, valamint az idegrendszeri egészségünkre.

Szuperzöldek a Vitalissimo folyékony multivitaminjaiban!

Ahogy azt részletesen a „Hogyan hatnak a vitaminkomplexek összetevői - 3. rész bioaktív formula” című cikkben is írtuk, a folyékony multivitamin készítményeink bioaktív szuperzöldségeket és szupergyümölcsöket is tartalmaznak.

Itt olyan zöldségekről van szó, mint többek között a brokkoli, cékla, és olyan magas flavonoid-tartalmú bogyós gyümölcsökről, mint az acai bogyó, fekete áfonya vagy a tőzegáfonya.

Az ezekben levő antioxidánsok és más értékes anyagok elősegítik az öregedési folyamatok lelassítását, jótékonyan hatnak a szívünkre és az ereinkre (flavonoidok, polifenolok), valamint támogatják a látást (zeaxanthin).

Íme néhány olyan termék, amit életkor és nem szerint ajánlunk a benne levő szuperélelmiszerek miatt:

WOMAN folyékony multivitamin nőknek

WOMAN 50+ folyékony multivitamin 50 feletti nőknek

MAN folyékony multivitamin férfiaknak

MAN 50+ folyékony multivitamin 50 feletti férfiaknak

ULTRA+ multivitamin készítmény

MEGA SPORT multivitamin készítmény


A teljes svéd folyékony termékkínálatunkból érdemes válogatnod!

A svéd folyékony termékeink között vannak olyan immunerősítő és ízületvédő termékek, amelyek a fenti multivitaminokon kívül még hasznosak lehetnek neked!

Kattints ide, és tedd a kosaradba azokat a tápanyagokban gazdag termékeket is, amik a fentieken kívül további egészségügyi előnyöket nyújthatnak neked!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket