Ne hagyd a piacon!

Retek és újhagyma

Ha friss zöldséget szeretnénk vásárolni a piacon, akkor két tavaszi, csomóban kapható sláger azonnal a szemünkbe ötlik: az egyik a piros hónapos retek, a másik az üdezöld újhagyma. Ez a két friss zöldség már a húsvéti asztalon is gyakori kísérője a sonkának és a tojásnak.

Mit kell tudni róluk, miért érdemes sokat fogyasztani egész szezon alatt?

A káposztafélékhez tartozó hónapos retek

A hónapos retek termesztése Kínában kezdődött több ezer évvel ezelőtt. Innen terjedt el Ázsia más vidékeire, és a Római Birodalom idején hozzánk is eljutott.

A hónapos retek méltán népszerű zöldség lett, mert könnyen termeszthető és tápláló.

A hónapos reteknek sokféle fajtája létezik. Ezek méretükben, színükben és ízükben is különböznek. A leggyakoribb fajták a piros, fehér és lila színű. A hónapos retek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség, C-vitamint, káliumot, magnéziumot és folsavat is tartalmaz.

Ezt a retket legszívesebben nyersen fogyasztjuk, leveles salátákhoz téve, de párolva, sütve is elkészíthető. A hónapos retek levelei is ehetőek, azokat salátákba, levesekbe tehetjük.

Vitamindús újhagyma

Talán nincs is olyan felnőtt és gyerek, aki ne szeretné az újhagymát. Ez a kedvelt hagymaféle sokféle illóolajat, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Így van benne C-vitamin, a B-vitamincsalád tagjai, E-vitamin, valamint  foszfor, kálium, kalcium, magnézium, cink, jód, réz, szelén és vas.

Amellett, hogy az újhagyma segíti feltölteni a szervezetünket tápanyagokkal, segít megelőzni az érelmeszesedést, rostjaival serkenti az emésztést, és szabályozza a bélflóra összetételét.

Az újhagyma zöld része tartalmazza a legtöbb tápanyagot, ezért ne vágjuk le ezt a részt a hagyma tisztításakor, tálalásakor, csak kifejezetten az elszáradt végektől szabaduljunk meg.

Nyersen jön ki legjobban az íze, és így juthatunk hozzá leginkább a benne levő tápanyagokhoz.

Vitalissimo biozöldség

Amellett, hogy a tavasz elejétől elkezdődő retek és újhagyma szezonban rendszeresen fogyasztjuk ezeket a zöldségeket, ne feledkezzünk meg a szuperélelmiszernek számító fodroskelről sem.

A Testszerviz Vitalissimo webáruházának évek egyik slágerterméke a bio minősítésű alapanyagból készült koncentrált Fodroskel por és a Vidd Magaddal Zöldtormix por.

A fodroskelt elképesztő tulajdonságai emelték a szuperzöldségek kategóriájába.

Kiemelkedően magas az ásványianyag- és vitamintartalma, a benne találhat sokféle fito-tápanyag, és a zöldleveles salátákhoz képest magas fehérjetartalma miatt rendszeres fogyasztása hatékonyan ellátja a szervezetet fontos tápanyagokkal.

Kattints ide, és rendeld meg a Testszerviz Fodroskel Port!

Gondoskodj a szükséges napi multivitaminjaidról is!

Ahhoz, hogy a friss tavaszi zöldségek jól segítsék az egészségedet, az is szükséges, hogy ne legyen tápanyaghiányod, azaz meglegyen minden fontos vitamin, ásványi anyag és nyomelem a szervezetedben.

Már korábban írtunk arról, hogy ma már miért kell a rendszeres vitaminpótlás. Ezt a cikket ide kattintva olvashatod el!

Így ma már nem kérdés, hogyha valaki valóban tenni akar az egészségéért, akkor nem csupán a zöldségekre kell gondolnia, hanem a multivitaminokra is.

A Vitalissimo webáruház kínálatában éppen ezért szerepelnek a folyékony multivitamin- és kollagéntermékek is!

Kattints ide, és tedd a kosaradba a napi szükséges folyékony multivitaminodat is!

Címkép: Image by Freepik

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket