Soha többé nem ehetem a kedvencemet?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!      


 

Szóval nem ehetek semmit, amit szeretek?

Egy egészséges test nagyon sokat bír. Képes helyrehozni akár egyetlen éjszaka alatt mindazt, amit napközben elrontottunk. Csak nézd meg a legtöbb kis gyermekeket. Bármit esznek, bármennyit, a testük optimális, nem fáradnak el szinte soha, mozognak, játszanak. Imádják a cukrot, édességet, tésztaféléket, reggel, este, lefekvés előtt, bármikor.

És nem látszik meg rajtuk. Az étkezések után nem lesznek álmosak, felpattannak az asztaltól és irány a játék ismét.

Aztán egyszer csak felnőttek lesznek és elkezdődnek jönni a tünetek. Hízás, nehéz emésztés, fáradékonyság, csökkenő energia szint, fejfájás és még hosszasan sorolhatnám.

A test egy életen át azzal foglalkozik, hogy minden szerve és azok együttese optimálisan, gazdaságosan működjön. A legjobb energia felhasználás mellett a leghatékonyabb üzemelés.

Amikor túl hosszú ideig rongáljuk nem megfelelő táplálékkal, egy idő után nem képes a megfelelő működést fenntartani és jönnek a tünetek.

A test helyreállítása mindaddig, míg újra megfelelő állapotba kerül, bizony igényel némi fegyelmet.

Addig, míg saját magát nem hozza újra formába, szükséges a megfelelő táplálkozásbetartása.

Na, ilyenkor jönnek a rémült arcok!

És akkor már soha nem ehetem a kedvenc süteményemet, a mama tortáját, a kihagyhatatlan olasz tésztákat?

Szeretnék mindenkit megnyugtatni. Egy igazán jól működő, egyensúlyban lévő test nagyon sokat bír.

Megeheted a kedvenceidet, nem kell örökre búcsút mondanod a finom, de ételnek nem nagyon nevezhető élvezetes ételektől. EDD MEG NYUGODTAN! Csak tudd, hogy mit okoz, és azt is, hogy hogyan tudod ellensúlyozni a következő napon.

Ha folyamatosan szervizeled magad, az extrém megterheléseket jól fogja bírni, nem produkál tüneteket.

A napokban egy bálban voltam. Az ott lévő barátaim (tudják, hogy Testszervizzel foglalkozok) szájtátva nézték, hogy mindenből ettem és igazán szép mennyiséget. Kérdezték is, hogy most akkor ez hogyan van?

Elmondtam, hogy a testem remek formában van, lelkiismeret-furdalás nélkül megehetek bármit, és másnap egy dekával sem mutat többet a mérleg. Azért, mert a test képes éjszaka elvégezni a felesleg kitakarítását. Mert jól működik.

Nem lehet állandóan keményen ellenállni mindennek. Sőt! A süti finom! Ahhoz, hogy bátran megedd következmények nélkül, először a testet jó formába kell hozni. Amire szüksége van azt felhasználja, a többit elengedi.

Ha te is szeretnél aggódás nélkül jókat enni, anélkül, hogy a mérleg nyelve felfelé kúszna, állítsd vissza a tested optimális állapotát, a dinamikus egyensúlyt.


 

Szervizelj Te is!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket