Tápanyag-hiányos hónapok

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!

Ma már minden táplálék-kiegészítőn ott olvasható a figyelmeztetés, ami valahogy így hangzik: „A készítmény rendszeres fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet.”

Nagy kérdés, ki mit ért kiegyensúlyozott étrenden.

Ha az interneten kutakodik az ember, akkor nagyjából ezt találja:

a kiegyensúlyozott étrend az, ami fehérjéből 10-15 %-nyit, zsírból kevesebb mint 30%-nyit és szénhidrátból 55-60%-nyit tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a napi étkezésnek ilyen arányokban kellene tartalmaznia mondjuk húst, zsírt vagy olajat, illetve keményítőt és cukrot.

Mert arról szó sincs, hogy milyen a jó fehérje, a jó zsír vagy olaj, és a jó szénhidrát, ami nem emeli magasra a vércukorszintet, amivel együtt jár az inzulinszint megemelkedése is.

Aki ezek után azt szeretné tudni, hogy miben vannak jó fehérjék, zsírok (olajok) és cukrok, keményítők, annak ajánlom a Kulcs a tápanyagokhoz című könyvemet.

Mert itt, amikor a hiányos hónapokról írok, nem feltétlenül ezekbe az arányokba szeretnék belemenni, hanem a lényeg az, hogy ilyenkor télen és tavasszal, az évszakoknak megfelelően mostanra lecsökken az ételalapanyagok, élelmiszerek tápanyagtartalma. És ez bizony, bármilyen arányban legyenek is a tányérunkon tápanyaghiányhoz vezethetnek.

Ennek oka az is, hogy ősz végén, télen jelentősen megváltoznak az étkezési szokásaink. Ilyenkor gyakrabban fogyasztunk feldolgozott élelmiszereket, amik sok gyorsan felszívódó szénhidrátot, cukrot tartalmaznak. Ekkor jóval kevesebb zöldség, gyümölcs kerül az asztalra.

Minden bizonnyal az idén sincs másként. Ilyenkor karácsony és újév tájt a sok szorgos asszonykézhez köszönhetően mennyi finomság, sütemény kerül az asztalra. Ez az időszak a vendégeskedéseké: ilyenkor van a rokoni-, baráti látogatásoknak az ideje, és ki várná a szeretett vendégek üres asztallal.

Az ilyenkor tányérunkra kerülő ételek jellemzően nem a magas vitamintartalmuk miatt kedveltek.

Pedig a mai stresszes életvitelünk miatt, különösen a nagyvárosokban élőknek jóval több vitaminra lenne szüksége, aminek fedezésére akár napi 4-5 kilogrammnyi friss zöldséget, gyümölcsöt kellene elfogyasztanunk.

Ezért bátran kijelenthetjük, hogy a mai életünk körülményeiből adódóan mindenkinek szüksége van nem csak vitaminpótlásra, hanem kellenek még az ásványi anyagok és nyomelemek is.

Egyszerre sokféle vitamint és más tápanyagot tartalmazó készítményeket szedni van akinek kényelmes megoldás, mert egy adagban, ami legtöbbször pár tabletta vagy kapszula, benne van minden, amire szüksége lehet a szervezetünknek.

Ugyanakkor vannak, akik nem akarnak kapszula és bogyóhalmokat eszegetni minden nap. Számukra a komplex megoldások a megfelelőek.

De az, hogy mindenkinek egyforma ilyen tápanyagcsomagra lenne szüksége, már túlhaladott felfogás.

Éppen ezért kínál a Vitalissimo webáruház nemeknek és korcsoportoknak megfelelő készítményeket, illetve olyanokat is, amiknek a napi adagjaiban az összetevők más arányúak, illetve nem egyforma az összetételük, mert azoknak, akiknek ajánlják más a tápanyagigényük.

Például itt van a nagyon jól hasznosuló, folyékony SWEDISH NUTRA TERMÉKCSALÁD, amin belül vannak készítmények korcsoportok és nemek szerint, valamint különleges igényűeknek is.

Ilyen például a Swedish Nutra FOLYÉKONY MULTIVITAMIN NŐKNEK 50 alatt és 50 FELETT.

Hasonlóképpen a férfiaknak is: Swedish Nutra FOLYÉKONY MULTIVITAMIN FÉRFIAKNAK 50 alatt és 50 FELETT.

És van GYERMEKEKNEK való készítmény is, és külön készítmény van azoknak, akik aktívak és rendszeresen sportolnak vagy edzenek, de megtalálják azok is a kedvükre valót, akiknek másra van szükségük, ami  megfelel az aktív, sok stresszel és kihívással járó életvitelüknek.

Kulcs könyveink minden tudnivalót tartalmaznak, ami a helyes és egészséges életmódhoz alapvető tudnivalók!

Olvasd magad egészségesre!

Teljes Kulcs könyvcsomag most 33% kedvezménnyel! Kattints a képre és ámulj el!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket