Tények a savanyúkáposztáról

 

                       TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!          


 

A savanyú káposzta az egyik legnépszerűbb őszi-téli fermentált étel, kiemelkedően magas C-vitamin tartalommal, emellett sok benne az A- és B-vitamint, gazdag káliumban, kalciumban, vasban, béta-karotinban, valamint jódban.

Viszonylag kevés benne a szénhidrát és sok a rost mellette.

Mivel rendszeres fogyasztása megelőzi a skorbutot, a C-vitaminhiány okozta betegséget, ezért a 18. század végétől a hosszú útra induló brit hadihajókon készletben tartották.

A savanyú káposztát a legtöbb nép konyhája ismeri. A magyar konyhában a töltött káposzta, székelygulyás, erdélyi rakott káposzta és a korhelyleves nélkülözhetetlen alapanyaga. A főzéssel sajnos a benne levő baktériumok elpusztulnak, ezért célszerű nyersen is fogyasztani, savanyúság helyett.

Magas hisztamintartalma miatt arra érzékeny embereknél rossz közérzetet és fejfájást okozhat a fogyasztása.

Bár savanyú káposztát bárki készíthet otthon, ha üzletben vagy piacon vesszük, akkor keressük a hőkezelés nélküli, adalékanyagoktól menteset. Fontos, hogy ne legyen cukorral ízesítve!

 

Tapasztalataink szerint az életmódváltás közösen tartós eredményeket hoz.

Ha visszaszereznéd az ideális tested, de nem tudod hol kezdd, akkor itt a lehetőség:

Jelentkezz egy ingyenes, kötelezettségmentes tesztre itt!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket