Az inzulinrezisztencia sokszor nem látványos tünetekkel támad, hanem apró lépésekkel rombolja a szervezetet. Amikor kiderül, már lehet, hogy a baj nagyobb...
Tények a savanyúkáposztáról
TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE! 
A savanyú káposzta az egyik legnépszerűbb őszi-téli fermentált étel, kiemelkedően magas C-vitamin tartalommal, emellett sok benne az A- és B-vitamint, gazdag káliumban, kalciumban, vasban, béta-karotinban, valamint jódban.
Viszonylag kevés benne a szénhidrát és sok a rost mellette.
Mivel rendszeres fogyasztása megelőzi a skorbutot, a C-vitaminhiány okozta betegséget, ezért a 18. század végétől a hosszú útra induló brit hadihajókon készletben tartották.
A savanyú káposztát a legtöbb nép konyhája ismeri. A magyar konyhában a töltött káposzta, székelygulyás, erdélyi rakott káposzta és a korhelyleves nélkülözhetetlen alapanyaga. A főzéssel sajnos a benne levő baktériumok elpusztulnak, ezért célszerű nyersen is fogyasztani, savanyúság helyett.
Magas hisztamintartalma miatt arra érzékeny embereknél rossz közérzetet és fejfájást okozhat a fogyasztása.
Bár savanyú káposztát bárki készíthet otthon, ha üzletben vagy piacon vesszük, akkor keressük a hőkezelés nélküli, adalékanyagoktól menteset. Fontos, hogy ne legyen cukorral ízesítve!
Tapasztalataink szerint az életmódváltás közösen tartós eredményeket hoz.
Ha visszaszereznéd az ideális tested, de nem tudod hol kezdd, akkor itt a lehetőség:
Jelentkezz egy ingyenes, kötelezettségmentes tesztre itt!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!