Tényleg csak a padló állítja meg a hajhullást?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!

      


 

A nők számára az egyik legfontosabb esztétikai tényező, hogy hogyan is áll a hajuk, jól sikerült-e a frizura. Kitart-e az esti színházig, mi lesz, ha szétfújja a szél. Már megint nem úgy áll, ahogy szeretné, elvékonyodik, hullik, töredezik.

Mi férfiak ugyan nem nagyon valljuk be, de számunkra is fontos a hajunk. /Persze annak, akinek még van./ Azoknak a többségét pedig, akiknek kihullott, vagy éppen kihullóban van, nagyon zavarja. Mindent kipróbálnak, jellemzően titokban és azt várják, hogy majd jön a csoda. A csoda rendszerint elmarad.

„Kend a fejedre ezt, moss hajat azzal, dörzsölgesd szuper hajolajjal, a hajszálakból majd felszívódik a hiányzó vitamin, masszírozd be a kimondhatatlan nevű legújabb csodával.”

Újság, tévé, plakátok tele minden féle kitűnő megoldási javaslattal. A hajápoló készítmények fejlődéstörténete igazi üzleti siker sztori. Pénzügyileg mindegyik remekül működik ez biztos. Nekem ez olyan, mintha valaki, mikor szomjas, az ujját dugná bele a pohárba és azt várja, hogy a szomjúság elmúlik.

A test nem ilyen. A test, ha a belső egyensúlya rendben van, képes egészséges hajat, körmöt, bőrt, ideális testsúlyt és minden egyebet előállítani. Ha valamelyikkel probléma van, annak az oka belül keresendő és ott is kell megoldani. Kutatások bebizonyították, hogy a hajhullás oka szintén a szervezeten belül keresendő. A hajhullás egy tünet. A valódi okot kell megszüntetni. 

Több oka is lehet a hajhullásnak, a nem megfelelően kinéző, nem szép hajnak. Az egyik ilyen ok a pajzsmirigy nem megfelelő működése. Ebben az esetben a hajszálak elvékonyodnak, és furán kezelhetetlenné válnak. E mögött olyan okokat találhatunk, mint például egy magas fehérjetartalmú diéta. A túl sok fehérjét a máj nem tudja kezelni, felhalmozódik benne, eldugítja. A pajzsmirigy hormon nem tud keresztül menni rajta, így okozva hajhullást. 

Vagy olyan diéta, fogyókúra, ami teljesen kizárja a fehérjét és még sorolhatnánk. A pajzsmirigy problémák forrása általában máj, vagy epe probléma. Ilyenkor nem a pajzsmirigyet támogatjuk meg, hanem a májat, ami azután már képes lesz kezelni, átengedni a pajzsmirigy hormonját, és helyre áll a rend. 

Számos további ok lehetséges, melyek a férfiaknál a fejtető kopaszodását, foltos kopaszodást, a hölgyeknél vékony és töredezett hajszálakat eredményez.


 

Tudja meg Ön is a valódi okokat és kezelje azokat. Szervizelje a testét!

Jelentkezz most!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket