Unatkozó háziasszony, egészség turista, mindent jobban tudó, minden tesztet kitöltő, gondolkodó, elszánt, szamuráj…

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Unatkozó háziasszony, egészség turista, mindent jobban tudó, minden tesztet kitöltő,

gondolkodó, elszánt, szamuráj…

Te melyikbe tartozol? Költői a kérdés? Hát tudd meg, nem!!!

 

Épp a napokban érkezett be a 11.000. kitöltött Életminőség teszt a Testszerviz oldalunkon. Ez az elmúlt három évre számolva napi 10 kitöltött és elküldött érdeklődést jelent. Az érdeklődés alapján megkerestük ezeket az embereket, rengeteggel személyesen is beszéltünk és szépen körvonalazódott néhány jellemző kategória az életmódváltással kapcsolatosan.

Most a teljesség igénye nélkül megosztom veletek, talán tanulságos lesz, és lehet, hogy te is be tudod sorolni magadat valamelyikbe. Ha nem, akkor pusztán jó szórakozást kívánok neked.

Unatkozó háziasszony – ápolt, kiválóan öltözködik, de legalábbis jól láthatóan drága cuccokban jár.
Sminkelt, körme lakkozott, frizurája kifogástalan. Jól szituált, törődik magával és fontos neki, hogy milyen az első benyomás róla. Ráér, ideje, mint a tenger. Férje elfoglalt, sokat dolgozik ő a családfenntartó. A hölgy otthon van, nincs szükség arra (szerinte), hogy munkával mulassa az időt.
Rendszeresen jár edzésre, személyi edzője van. Mindezek mellett unatkozik, keresi az időtöltés egyéb lehetőségeit. Köszöni jól van, igazából társaságra vágyik, arra, hogy valakivel rendszeresen beszélgessen. Ha elkezdi a Testszerviz programot jól halad, van rá ideje és energiája, hogy aprólékosan csinálja. A végén könnyes szemmel búcsúzik és hiányérzete marad, mert megszerette ezt az egészet.

Egészség turista – ő benéz az ajtón (minden ajtón, amit csak talál) és rögtön belevág, hogy mennyi mindent megnézett már és most tájékozódik, hogy ez mennyiben más, mint amit eddig látott. Az ingyenes konzultáción rengeteg kérdése van, látszik, hogy rutinos ebben, és azt szeretné, ha mindent kiszedne belőlünk, hogy aztán majd otthon ez alapján magán barkácsoljon. Olyan, mint az az ember (ingatlan eladók rémálma), akiről messziről látszik, hogy pusztán szórakozásból, időtöltés gyanánt nézeget ingatlanokat. Messziről lerí róla, hogy soha sem vásárol, az örömet a nézelődés, tájékozódás adja. Belőle soha nem lesz ügyfél, egy percig sem gondolja komolyan az életmód váltást, ugyanakkor naprakész, bárkinek megmondja a tutit.

Mindent jobban tudó – percek alatt kiderül róla, hogy rendkívül „tájékozott”. Sokat olvasott, beszélt szakemberekkel, vagy maga is az, utána nézett minden fellelhető egészség programnak. Mindenről mindent tud, neki senki ne mondja meg, hogy ez, vagy az hogy van. Ő jobban tudja, te meg érezd magad hülyének mellette. Az nem úgy van kérem szépen ismételgeti. Ha ránézel rögtön látod, hogy dehogy is tudja. Van rajta egy sereg változtatni való, 30 kiló túlsúly, probléma hegyek. Lehet, hogy ha nem „tudná jobban”, akkor eljutna hozzá az információ. Neki csak annyit szoktam mondani:
„Megértem, hogy mindent tud, de akkor ez a túlsúly miért is van?” Ekkor vagy megsértődik és távozik, vagy tényleg elgondolkodik. Belekezd a Testszerviz szolgálatásba és remek eredményeket ér el. Rájön, hogy az eddigi hozzáállása megakadályozta, hogy változtasson. Jó ügyfél lesz.

Minden tesztet kitöltő – szórakozásból teszteket tölt ki. Jellemző válasza a miértre a kíváncsiság, vagy én mindent kitöltök. Szándéka addig terjed, hogy kitölt. Jól érzi magát, ha a héten eggyel többet töltött, mint a múlthéten. Mire felhívom már arra sem emlékszik, hogy kitöltötte. Nem akar változtatni, csak úgy töltöget ezt-azt.
Gondolkodó – kitölti a tesztet, képes megfogalmazni, hogy mi a problémája (látja), és komolyan gondolkodik, hogy ezen változtasson. Rászánja az időt a személyes beszélgetésre. Tudja, hogy baj van, tudja, hogy tenni kell valamit. Beszédes, remekül kommunikál, érdeklődéssel hallgat, egyetért veled, tetszik neki. Aztán a döntés előtti pillanatban azzal odázza el, hogy gondolkodik még rajta.

Konkrétan min gondolkodik? Hogy kell-e változtatni? Hogy most kell-e? vagy azon, hogy ez a helyes út? Vagy azon, hogy mit szól a párja, vagy az anyukája, apukája, barátja, barátnője, főnöke, a zöldséges, a boltos, vagy a postás? Ő egész életében gondolkodik. Majd, ha az élet lepofozza és nem lesz módja gondolkodni, akkor elkezd valamit. Addig töpreng, mérlegel, adatokat gyújt, variál, számolgat, latolgat. Semmire nem jut. Sem itt, sem az életben. Döntésképtelenségét a gondolkodnom kell rajta mondat mögé rejti. A később gyakran sohává alakul nála!

Elszánt – az első beszélgetés végén gyorsan dönt. Eleve úgy áll neki, hogy valamit csinálnia kell magával, mert ez így nem mehet tovább. Ő arra kíváncsi, hogy a Testszerviz működik-e, és hogyan és azt nézi meg, hogy reális-e neki az, amit itt kap. Ha igen, akkor a végszó, kezdjünk bele. Most! Nem 2-3 hét múlva, nem majd nyáron, tavasszal. Ő most akar változtatni, gyors és hatékony az életben. Ha valamit akar, azt megszerzi. Rögtön! A programon szépen halad, a célját állandóan szem előtt tartja, ha már elkezdte, eredményeket akar. Nem vitatkozik, nem küzd a Konzultánssal, hanem szépen módszeresen csinálja a programot. Eredményes. Szép sikerekről számol be, büszke, hogy na ezt is megcsinálta, szívesen ajánlja másoknak. Egyszerűen egy kétlábon járó reklámja annak, hogy a Testszerviz működik.

Szamuráj – eleve úgy jön, hogy neki ez kell. Nem is tudja sokszor pontosan, hogy mi, de xy azt mondta, hogy működik, és akkor neki is ez kell. Ne is magyarázzak, hanem durr bele, kezdjük azonnal. Ő a programhoz is így áll. Azonnal akar mindent. Még hogy lépésről lépésre? Mindent egyszerre változtassunk meg, mindent most illesszünk be az életbe. Képes 180 fokos fordulatra, villámgyors és a változások is azok. Szabálykövető, „mondjátok mit kell csinálni és csinálom!” Ez az alapállása. Az életben is ilyen. Gyorsan intézi a dolgait, sikeres, eredményes. Vele egyszerű dolgozni, gyorsan megérti, amit kell és alkalmazza. Sebessége meglepő sokak számára, néha nem is reális. Mi szeretjük! Jó vele is dolgozni! Sikert sikerre halmoz!

Biztosan vannak, akik több kategóriába is beleférnek egyszerre és olyanok is, akik egyikbe sem.
A lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben! Ha nem így van, akkor változtass. Nem kell kategóriákban élned! A lényeg, hogy élj! És jól élj!

Sok sikert!

ITT TUDOD KITÖLTENI A JELENTKEZÉSED!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket