Van-e összefüggés a fizikai állapot és a mentális teljesítőképesség között, avagy igaz-e a „minden fejben dől el” állítás?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Minden fejben dől el, tartja a mondás. Sokszor hallom nem túl jó fizikai állapotban lévő emberektől, hogy ezt a mondást kell a gyakorlatban használni, és minden rendben lesz. Le fogsz fogyni, energikus leszel, elmúlik az emésztési probléma, kedved lesz sportolni, és az önbizalmad is az egekbe szökik.
Az teljesen nyilvánvaló, hogy a dolgok jellemzően a fejben dőlnek el. Ugyanakkor az is szemmel látható, hogy bizonyos dolgok nem oldódnak meg pusztán a gondolattól, hanem tenni kell értük.

A helyes életmódot nem elég fejben tudni, el kell kezdeni kialakítani, a szokásokat megváltoztatni, új lapokra helyezni a táplálkozást, életvitelt, és sok minden mást, ami az életmód összetevője.

Megállapíthatjuk, hogy fejben dől el az, hogy akarok-e változtatni azon az állapoton, amiben vagyok.
Fejben dől el, hogy egyáltalán hajlandó vagyok-e szembenézni azzal, ahogy a bőrömben érzem magam. Ha igen, akkor készen állok arra, hogy megnézzem, mi is lenne az ideális testi állapot. A feladat „pusztán” annyi, hogy a kettő közötti különbséget eltűntessem és elérjem az ideális test
állapotát.

A különbség azok között, akik életmódot váltanak és azok között, akik csak beszélnek róla az, hogy az előbbi csoportban tényleg el is dőlt fejben. A döntés nemmás, mint azonnali cselekvés.

A második csoportban nem dőlt el fejben semmi, mindössze tudják, hogy fejben kellene döntést hozni és azután rögtön cselekedni. És mégsem teszik.
Az életben a hatékonyságot, a szárnyalást, a sikereket, boldogságot megfigyeléseink alapján azok az emberek érik el, akik testileg is kiváló formában vannak.
És ez fordítva is működik. Ahogy jobb állapotba kerülünk, energikusabbak leszünk, kevésbé probléma a testi állapot, ideális a testalkatunk, úgy válik az életünk egyre jobbá.
Ha valakinek állandóan emésztési problémákkal, túlsúllyal, fáradékonysággal kell küzdenie, annak hiába is mondják, hogy legyen boldog, hatékony, sikeres, önbizalommal teli. Ezek az emberek azt akarják, hogy először érezzék jól magukat a bőrükben, aztán jöhet a többi.

1400 sikeres ügyfél után bátran jelentjük ki: A dolog fejben dőlnek el, akkor, ha el is kezdjük megvalósítani a fejben eldőlt dolgokat.
Ha a cselekvés nem kellene, akkor nagyon egyszerűen csak ülnénk egy fotelben és arra gondonánk például, hogy le fogunk fogyni. És megtörténne.
Próbáld ki! Működött? Ja, nem? Akkor emeld fel a feneked, és kezdj el szervizelni!

Hajrá!

Testszerviz csapat

Jelentkezz itt egy ingyenes életminőség tesztre!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket