Áfonyás-zöldcitromos sajttorta

TÖLTSD KI AZ INGYENES ÉLETMINŐSÉG TESZTET!   


 

Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs, önmagában fogyasztva is finom, de isteni és hűsítő nyári sütemények alapjaként is jól működik. Mivel manapság minden évszakban elérhető, így akár őszre is kiváló megoldás egy gyors desszerthez.

A sajttortának millió változatát ismerjük, lehet készíteni sütéssel vagy anélkül, csokival, karamellel, eperrel megbolondítva, vagyis a lehetőségek száma végtelen. Ám mivel tombol a nyár és a kánikula, mi most egy hűsítő áfonya- zöldcitrom verziót ajánlunk.

Áfonyás-zöldcitromos sajttorta

(Fotó: Depositphotos)


Hozzávalók:

  • 30 dkg gluténmentes keksz apróra törve (minden nagyobb boltban kapható)
  • 10 dkg vaj felolvasztva
  • 50 dkg áfonya
  • 5 dkg eritrit (ízlés szerint)
  • 2 zöldcitrom leve és reszelt héja
  • 50 dkg túró - ha lehet laktózmentes
  • 285 ml tejszín - szintén laktózmentes, vagy lehet kókusz tejszín is
  • 285 ml tejföl
  • 4 teáskanál zselatinpor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. Aprítsuk fel a kekszet, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat, keverjük össze alaposan és töltsük bele a tortaformába. Nyomkodjuk jól az aljára, majd süssük kb. 10 percig. Ha kész van hagyjuk kihűlni.

Egy edényben rövid ideig pároljuk az áfonya felét 3 evőkanál vízzel, 2.5 dkg eritrittel, 1 citrom levével és héjával. Ha a bogyók szétpukkantak, vegyük le a tűzről, szűrjük le, majd tegyük félre a levet és bogyókat. Keverjük össze a túrót, a tejszínt, a tejfölt, a maradék cukrot és a másik zöldcitrom levét és reszelt héját.

A zselatint oldjuk fel 3 evőkanál hideg vízben, majd melegítsük fel alacsony lángon.

Ha kész, húzzuk le a tűzhelyről, majd keverjünk hozzá pár kanállal a tejszínes-túrós krémből, aztán adjuk hozzá a zselatint a krémhez.

Óvatosan adjuk hozzá a kihűlt áfonyapépet is, majd a masszát terítsük el a tortaformában.

A félretett áfonyalevet főzzük fel sziruposra, majd keverjük hozzá az áfonya másik felét, hagyjuk kicsit kihűlni, aztán kanalazzuk rá a torta tetejére.

Tegyük hűtőbe a süteményt amíg megszilárdul, ehhez 3-4 óra mindenképpen szükséges.

Jó étvágyat!

Forrás - eletforma.hu

 

Csodálatos csokis süti receptek ITT!

Trüffelgolyó házilag

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket