Bodzazselés mascarpone pohárkrém

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Ezt a remek desszertet akár vegán formában is elkészítheted. Ez mindössze azon múlik, hogy a mascarpone vegán, vagy sem. Elképesztő, variálható és rendkívül gyors.

 

Bodzazselés, vegán mascarponés pohárkrém Hozzávalók

  • 300 g bodzazselé
  • 250 g mascarpone (vegán)
  • 100 ml kókusztej
  • 1 ek erythritol
  • 1 késhegynyi vanília
  • 50 g teljes kiőrlésű natur Korpovit keksz
  • 50 g tőzegáfonya
  • 50 g pisztácia (tetejére)

Recept és fotó Mányik Marianna

Elkészítés

(A bodzazselét tavasszal készítettem jó adag bodzavirágból, citromból, almából édesítőszerrel.)

A vegán mascarponét, az eritrittel és a vanília őrleménnyel ízesítjük, a kókusztej hozzáadásával kézi mixerrel jól kihabosítjuk.

A poharak aljára morzsolunk 2-2 db kekszet. Felváltva rétegezzük a bodzazselével és a mascarponéval. Közben a zselés rétegeket és a tetejét pár szem aszalt tőzegáfonyával szórjuk meg. Végül pirított pisztáciával díszítjük.

A bodzazselét bármilyen más gyümölcspürével helyettesíthetjük.

A receptet köszönjük Mányik Mariannának!

További zseniális recepteket itt találsz!

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás