Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Csicseris sütőtökkrémleves
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Fantasztikusan finom, nagyon krémes és illatos ez a krémleves, ami két kedvenccel, sütőtökkel és csicseriborsóval készül. Egészséges, olcsó, mindenmentes, mégis laktató és kellemesen fűszeres, melengető fogás, ami már a színével is felvidít a szürke-komor napokon.
A sütőtökkrémleves az elmúlt években igazi klasszikussá vált, nem is véletlen, hiszen ezer módon készíthető, ízesíthető és variálható, és jól fűszerezve isteni finom, testet-lelket átmelegítő napsárga csoda. Most vegán változatba készült, ami diétás és laktózmentes étrendbe is beilleszthető, nagyon egyszerű és kiadós, filléres alapanyagokkal, a fűszereket leszámítva gyakorlatilag csak sütőtökkel és csicseriborsóval készül.
A leves érdekessége, hogy a csicseri kétféle formában kerül bele - egy része a levest sűríti és selymesíti összeturmixolva, a másik része pedig fűszerekkel megpirítva levesbetétként készül hozzá. Nem szokványos, de fantasztikusan finom, és praktikus, hiszen a csicseri együtt süthető a sütőtökkel, így frappánsan egyszerű is.
Hozzávalók (4 adag):
- 70 dkg sütőtök
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv (400 g) csicseriborsó
- 1 liter alaplé - akár bio leveskockából
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt koriader
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A sütőtököt héjastul nagyobb darabokra vágjuk, sütőpapírral borított tepsi egyik felébe tesszük, letakarjuk alufóliával. A fokhagymagerezdeket héjastul alufóliába csomagoljuk, a sütőtök mellé tesszük, és 200 fokos sütőbe toljuk 30 percre.
Közben a csicseriborsót leszűrjük, 1/4 részét egy kis tálkába tesszük, hozzáadunk 1 evőkanál olívaolajat, 1 kávéskanál őrölt pirospaprikát, koriandert, római köményt és egy kis sót, összeforgatjuk, és a sütőtök mellé öntjük a tepsire, elterítjük, és visszatoljuk még 15 percre.
A megsült tököt kikaparjuk a héjából, lábasba tesszük, a fokhagymák krémesre sült belsejét hozzáadjuk a maradék csicseriborsóval, felöntjük az alaplével, sóval, borssal, teáskanálnyi őrölt gyömbérrel és kurkumával ízesítjük, tűzre téve felforraljuk, és takarékra véve kb. 10 percet főzzük, amíg az ízek összesimulnak, majd az egészet botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Forrón tálaljuk, a fűszeres sült csicseriborsóval megszórva.
Forrás: cookta.hu
Jó étvágyat a leveshez!
Fantasztikus leves receptek várnak Rád ITT!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Turmixban partnerünk: az ELECTROLUX
Explore 7 turmixgép a Testszerviz ajánlásával.
ITT VÁR RÁD A TE IGAZÁN VERHETETLEN TURMIXGÉPED!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!