Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Fűszeres csicseriragu
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Ez a csicseris fogás isteni, és mindenkinek jól jöhet!
A rendíthetetlen diétázóktól a mentes étrendeket követőkig, a fűszeres, indiai ízek kedvelőitől a húsimádókig, a laktató, egyszerű és olcsó ételek híveitől a fehérjében gazdag fogásokat keresőkig mindenkinek ajánljuk ezt az elképesztően ízletes, szaftos, gazdag fogást, ami ráadásul nagyon egyszerű is.
A hozzávalók listája elsőre hosszúnak tűnhet, de csak a fűszerek sokasága miatt, ezektől viszont isteni lesz, tele van rosttal, fehérjével, rengeteg ízzel, krémes és fűszeres, ráadásul a szósz fele eltehető vagy lefagyasztható egy későbbi alkalomhoz is, ami direkt praktikus - ebben az esetben a lenti receptben a konzerv csicseriborsó és spenót fele kell ehhez a zseniálisan fűszeres, laktató fogáshoz.
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- diónyi gyömbér
- 1 piros kaliforniai vagy 2 kápia paprika
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt koriandermag
- 1 teáskanál garam masala
- csili ízlés szerint, de el is hagyható
- 1 konzerv (400 g) hámozott paradicsom
- 2 dl zöldségalaplé (vagy víz)
- 2 dl kókuszkrém
- 2 konzerv (2 x 400 g) főtt csicseriborsó
- 2 nagy marék bébi spenót
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk, a kaliforniai vagy kápia paprikát kicsumázzuk, felkockázzuk. A 2 evőkanál olívaolajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát és a húsos paprikát, és kevergetve 4-5 percig dinszteljük, majd hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, átforgatjuk, ha megéreztük az illatukat, mehet hozzá az összes fűszer, majd átkeverés után a hámozott paradicsom, a kókuszkrém és az alaplé is, sózzuk és borsozzuk, átkeverjük, majd lefedve és takarékra véve 25-30 percet pároljuk.
Ezt az illatos ragut botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót és a nagyjából összevágott bébi spenótot - fagyasztott leveles spenótot is használhatunk -, és még kb. 5 percig főzzük, majd fedő alatt 10 percet pihentetjük, hogy a csicseri jól átvegye az ízeket.
Tálalhatjuk magában, másnap felmelegítve is nagyon finom, de akár le is fagyaszthatjuk egy részét.
Forrás:cookta.hu
Jó étvágyat!
A legfinomabb főétel receptek ITT találhatók!
Lélegzetelállító receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!