Gluténmentes tejbegríz

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Gyermekkorom kedvence a tejbegríz. Régen lemondtam róla, mert a glutén számomra nem jó. Most végre megtaláltam újra a gluténmentes változatot! Isteni, gyors és nosztalgikus!

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál rizsdara,
  • 3 dl laktózmentes tej,
  • Kakaópor, cukormentes lekvár, eritrit, fahéj, mindezek ízlés szerint
  • 1 teáskanál eritirt (inkább először kevesebbet, majd ha nem elég, lehet még beletenni

Tippek:

  • A laktózmentes tej növényi tejjel pótolható (kókusz, rizs, mandula)
  • Ha valaki nem szereti a növényi tejeket, de a laktózmentes tejet sem bírja, akkor 3 dl vízben készítjük és beleteszünk forráskor 2-3 dkg vajat. (Tökéletes lesz így is!)
  • Édesítés ízlés szerint eritrittel

Elkészítés:

Miután a tej/víz felforrt, lassan adagoljuk hozzá kanalanként a riszdarát. Közben kevergetjük. Lassú lángon kell főzni, hogy a dara megtudjon puhulni. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk a darát és addig főzzük, míg kellően puha nem lesz. Ha valaki hígabbra szereti, adhat kicsit több folyadékot hozzá.

Ízesítés tetszés szerint – fahéj, kakaópor, cukormentes lekvár, gyümölcs stb

Gyermekkorunk kedvenc ízeit idézi! Ha nem tudod, hogy miből készült, nem mondod meg, hogy nem búzadarából!

Az általunk kipróbált és ajánlott rizsdara itt!

Gluténmentes rizsdara

Jó étvágyat!

Köszönjük a receptet Kovács Marának, a képeket Rascher Rékának

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás