Görögsaláta

  

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Saláta hozzávalók:

  • 2 nagy paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kis üveg olajbogyó
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • kb. 20 darab paradicsom (apró koktélparadicsom)
  • 1/2 puha avokádó
  • színes salátalevelek
  • friss bazsalikom, petrezselyemlevél
  • pár szelet citromkarika
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • kesusajt*

*a kesusajthoz a kesudiót kevés vízzel simára turmixoljuk (teljesen simára), és finom szűrőben lecsepegtetjük a felesleges folyadékot. A kicsepegett kesutejet hígítjuk, ízesítjük, és megisszuk. A fennmaradt kesukrémet a szokottnál kicsit jobban sózzuk, és kevés útifűmaghéjat is teszünk hozzá. Lapos tálkába formázzuk, és dermedés után kis kockákat vágunk belőle. Így fog hasonlítani a feta sajtra.


Elkészítése:

1. Egy nagy tálat kibélelünk színes salátalevelekkel, és beletesszük a salátát: kockákra vágjuk a paradicsomot, a paprikát, és felvágjuk az olajbogyót.
2. Elkészítjük a mandulasajtot, azt is kockákra vágjuk, mindent szépen összekeverünk, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével.
3. Az uborkát és a lilahagymát spirál alakúra vágjuk, és szépen körberakjuk vele a tálat. Citromkarikákkal, zöld levelekkel díszítjük.

 

Jó étvágyat a görög salátához!

További zamatos saláták itt találhatóak!

Görögsaláta

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás