Hajdinadarás lazacgolyó medvehagymás joghurtmártással

Halas témában szeretném megosztani az oldal követőivel még egy lazacos receptemet. A különlegességét a fűszerezése és a hajdinával való párosítása adja. 

Senkit ne riasszon vissza a keleti fűszerek használata! A szumák (cserszömörce) és a zaatar itthon is könnyen beszerezhető.

 

Hozzávalók:

A lazacgolyókhoz:

A joghurtmártáshoz:

 

Elkészítés:

A lazacgolyókhoz:

  1. A lazac bőrét lenyúzzuk. A húsát feldaraboljuk és késes aprítóban a tojással pépesítjük.
  2. Fűszerezzük mozsárban frissen tört zöld és szecsuáni borssal, sóval, szumákkal, zaatarral, apróra vágott snidlinggel.
  3. Hozzákeverünk 3 evőkanál hajdinadarát, és 10 percig pihentetjük.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajsprayvel bespricceljük.
  5. A masszából kisebb golyókat formálunk, amiket a maradék hajdinadarába forgatjuk és a sütőlemezre sorakoztatjuk.
  6. A tetejét is befújjuk olajjal és előmelegített sütőben 190 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben félidőben a golyókat megfordítjuk.

A joghurtmártáshoz:

  1. A joghurt mártáshoz a rózsaborsot mozsárban megtörjük, és a többi hozzávalóval fűszeres szószt készítünk.
  2. Friss vegyes salátával tálalhatjuk.

A szumák savanykás ízvilága és a zaatarban levő pirított szezámmag rendkívül harmonizál a lazac - de bármely hal - ízvilágával is. A vörösboros tengeri só saját készítésű fűszer: 7 dl száraz vörösbort sűrű balzsam állagúra forraltam vissza és kihűlt állapotában 1 kg nagy szemű tengeri sóval összeforgattam és a keveréket megszárítottam, majd szétmorzsoltam. Pörköltök elmaradhatatlan ízesítője.

Szeretettel küldöm: Marianna

 

MARIANNA TOVÁBBI BÁMULATOS RECEPTJEI ITT!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket