Juhtúróval töltött padlizsán provence-i fűszerekkel

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Egy újabb fantasztikus étel, hogy minden íz ott legyen az ételeink között:

Töltött padlizsán hozzávalók 2 főre:

  • 1 db Padlizsán
  • 1 csík kenyérszalonna
  • 4 fej gomba
  • 10 dkg tehéntúró
  • 12,5 dkg juh túró
  • 2 ek joghurt
  • 1 szem paradicsom
  • 10 dkg sajt - parmezán sajt
  • provence-i fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, majorana, bazsalikom, oreganó, koriander, bors)

A padlizsánt ketté vágjuk és a belsejét nyersen kivágjuk kb. fél cm maradjon a széle ezután sózzuk, megkenjük fűszeres kókuszolajjal és sózzuk, betoljuk 180 fokos sütőbe és félig megsütjük úgy 15 - 20 perc alatt. 

Amíg a padlizsán sül elkészítjük a tölteléket, a szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk, ezután kivesszük és félre rakjuk. A maradék zsiradékon megpirítjuk a gombát és a padlizsán belsejét, amit kockára vágtuk és sózzuk, fűszerezzük a fűszer keverékünkkel. Egy tálba összekeverjük a tehéntúrót és a juh túrót és a megpirított gombát és padlizsánt, joghurttal lazítjuk a keveréket és ízlés szerint sózzuk,fűszerezzük.

A sütőből kivesszük az üres padlizsán csónakokat és belehalmozzuk a masszánkat, megpergetjük a szalonna kockákkal és meglocsoljuk a maradék zsiradékkal, a sajtot is rászórjuk, paradicsom karikákkal díszítjük és már mehet is a 180 C fokos sütőbe, amíg szépen megsül, ez kb. 20 perc. Amikor szép piros a teteje és jó az illata akkor már biztosan elkészült.

A tálalást egy nagy adag rukkola salátával tökéletes ízharmónia.

EGÉSZSÉGEDRE!

További fantasztikus főételek ITT találhatók!

Töltött padlizsán


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás