Köfte - a török fasírt

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

A töröknél a köfte, olyan, mint nálunk a fasírt, a vallási szokásaik miatt nem sertéshússal, hanem bárányból, vagy épp marhából készítik.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált marhahús
  • 2 db közepes fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • őrölt koriander
  • őrölt római kömény
  • fokhagymapor
  • őrölt fehér bors
  • őrölt fekete bors
  • chili por
  • pirospaprika por
  • petrezselyem
  • medvehagyma
  • 2 kávéskanál só

Elkészítése:

A hagymás apróra vágjuk, majd a darálthúshoz adjuk, majd a két tojást is és a fűszereket is (kb egy kávéskanál mindegyikből). Aztán az egészet jól összekeverjük, én hagytam állni kicsit,  hogy a fűszerek jobban összeérjenek a hússal.

Majd vizes kézzel kis golyókat formálunk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, 180 fokon 30-35 percet sütjük.

Salátával, zöldségekkel, édesburgonyával tálaljuk. Rendkívül finom és laktató!

Forrás: cookpad.hu

 

További fantasztikus főételek ITT találhatók!

Paradicsomos-sajtos padlizsánkarikák

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

 

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás