Lecsó francia módra

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

A francia konyhát lehet szeretni vagy nem szeretni, de a lecsóhoz hasonló egytálételüket csak imádni lehet, friss zöldségekkel az igazi.

Bármilyen zöldséget belecsempészhetsz, amilyet csak szeretsz, ez tipikusan olyan ahány ház, annyi szokás módon készíthető étel, mindenki a saját ízlésének megfelelően alakítja.

Lecsó hozzávalók:

  • 1 szép nagy padlizsán
  • 1 közepes méretű cukkini
  • 3 tv paprika
  • 3 paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • pár levél friss bazsalikom
  • 1 kávéskanálnyi kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors
  • olivaolaj

Elkészítés menete: 

Minden zöldséget tisztíts meg, szabadítsd meg a héjától, és darabolj mindent közel azonos méretű és formájú részekre - a legjobb a képen látható módon, karikákra vágni -, majd tedd őket félre.

Fogj egy alkalmas serpenyőt, vékony olajon pirítsd meg rajta először a hagymákat, majd ha azok készen vannak, tedd egy nagy szűrőbe, ahol majd a többi zöldség is elfér.

Ezután válaszd ki a következő zöldséget, pirítsd meg félig az olajon, némi sóval, borssal ízesítsd, majd szedd a szűrőbe.

Minden zöldséggel játszd ezt végig, majd végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, tedd bele a zöldségeket, szórd meg a fűszerekkel, és keverd jól át az egészet.

Ha ez megvan, told be a sütőbe, és 160 fokon süsd 25-30 percig. Ha ez letelt, kész is a ratatouille.

A ratatouille-t gyakran már a fogyasztása előtti napon elkészítik, mert melegítve az igazi, illetve ha áll egy éjszakát a hűtőben. 
Forrás:femina.hu

Jó étvágyat a lecsóhoz!

Egyéb egészséges ételek ITT találhatók!

Lecsó francia módra

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás