Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Olaszos töltött padlizsán
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Mi lehet csodásabb, mint a kissé pirult, de még folyós sült sajt? Minden ételt felvidít, tartalmasabbá tesz, és a legegyszerűbb fogásból is kihozza a legjobbat. Most olaszos padlizsán készült kétféle sajttal, paradicsommal és némi zöldfűszerrel - minimális munkával, nyáridéző mediterrán hangulatban.
Minimál töltött padlizsán, de így is nagyon finom, a húsa egészen szaftosra és krémesre sül, az íze átveszi a fűszeres paradicsom és a sajtok aromáit, nem nehéz, de laktató, vegáknak salátával, húsevőknek egy szelet natúr csirkemell köreteként is remek, amikor valami finom és melengető fogásra vágyunk, de nem akarunk túl sok időt tölteni a konyhában.
A semlegesebb ízű mozzarella mellett egy kis olasz kéksajt, gorgonzola is került a padlizsáncsónakok tetejére, ami nagyon jól passzol a fűszerként használt bazsalikom, oregánó és újhagyma kombóhoz és persze a paradicsomhoz is, a sütési technikának köszönhetően pedig - a padlizsánokat félbevágba és beirdalva, lefelé fordítva kell elősütni csak magában, így saját gőzében párolódik és puhul - gyorsabban elkészül, és nagyon krémes, szaftos lesz a belseje.
Töltött padlizsán hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 2 paradicsom
- 2 szál újhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 15 dkg reszelt pizza-mozzarella
- 10 dkg gorgonzola
- só, bors
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk, a húsukat egy hegyes késsel átlósan mindkét irányban bevágjuk, sütőpapírral fedett tepsire fektetjük a vágott felükkel lefelé, és 180 fokos sütőbe tolva 20 percig elősütjük.
Közben a paradicsomot és az újhagymát jó apróra összevágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a bazsalikommal és az oregánóval, sózzuk és borsozzuk, összekeverjük.
Az elősütött padlizsánokat megfordítjuk, egy kanál hátával lenyomkodjuk a belsejét, majd belekanalazzuk a paradicsomos tölteléket. Megszórjuk egyenletesen a reszelt mozzarellával, rácsípkedjük a gorgonzolát, és a sütőbe visszatolva még 10-12 percet sütjük, amíg a töltelék belesül a padlizsánba, a tetején a sajt pedig megpirul.
Azon melegében tálaljuk friss salátával.
Forrás: www.cookta.hu
További fantasztikus padlizsán receptek ITT találhatók!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!