Olaszos töltött padlizsán

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Mi lehet csodásabb, mint a kissé pirult, de még folyós sült sajt? Minden ételt felvidít, tartalmasabbá tesz, és a legegyszerűbb fogásból is kihozza a legjobbat. Most olaszos padlizsán készült kétféle sajttal, paradicsommal és némi zöldfűszerrel - minimális munkával, nyáridéző mediterrán hangulatban.

Minimál töltött padlizsán, de így is nagyon finom, a húsa egészen szaftosra és krémesre sül, az íze átveszi a fűszeres paradicsom és a sajtok aromáit, nem nehéz, de laktató, vegáknak salátával, húsevőknek egy szelet natúr csirkemell köreteként is remek, amikor valami finom és melengető fogásra vágyunk, de nem akarunk túl sok időt tölteni a konyhában.

A semlegesebb ízű mozzarella mellett egy kis olasz kéksajt, gorgonzola is került a padlizsáncsónakok tetejére, ami nagyon jól passzol a fűszerként használt bazsalikom, oregánó és újhagyma kombóhoz és persze a paradicsomhoz is, a sütési technikának köszönhetően pedig - a padlizsánokat félbevágba és beirdalva, lefelé fordítva kell elősütni csak magában, így saját gőzében párolódik és puhul - gyorsabban elkészül, és nagyon krémes, szaftos lesz a belseje.

Töltött padlizsán hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 2 paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 15 dkg reszelt pizza-mozzarella
  • 10 dkg gorgonzola
  • só, bors

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk, a húsukat egy hegyes késsel átlósan mindkét irányban bevágjuk, sütőpapírral fedett tepsire fektetjük a vágott felükkel lefelé, és 180 fokos sütőbe tolva 20 percig elősütjük.

Közben a paradicsomot és az újhagymát jó apróra összevágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a bazsalikommal és az oregánóval, sózzuk és borsozzuk, összekeverjük.

Az elősütött padlizsánokat megfordítjuk, egy kanál hátával lenyomkodjuk a belsejét, majd belekanalazzuk a paradicsomos tölteléket. Megszórjuk egyenletesen a reszelt mozzarellával, rácsípkedjük a gorgonzolát, és a sütőbe visszatolva még 10-12 percet sütjük, amíg a töltelék belesül a padlizsánba, a tetején a sajt pedig megpirul.

Azon melegében tálaljuk friss salátával.

Forrás: www.cookta.hu

További fantasztikus padlizsán receptek ITT találhatók!

Olaszos töltött padlizsán

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket