Rakott brokkoli

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


Rakott brokkoli hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5-2 kg-os brokkoli (ha nincs szezonja, a mélyfagyasztott is jó lehet)
  • 20-25 dkg sajt (gouda, cheddar)
  • 4 dl tejföl (laktóz érzékenyeknek laktóz-mentes)
  • 10 dkg Tóalmási kolbász, vagy egyéb házi kolbász (színezék, tartósítószer, ízfokozó mentes)
  • 10 dkg szalonna, vagy császár szalonna (cukor mentes!!!)
  • 2-3 evőkanál kókuszzsír, vagy pálmaolaj
  • só ízlés szerint

Elkészítési idő kb 15 perc:

Egy letakart tepsiben megpároljuk a brokkolit a zsiradékon. Ha friss a brokkoli, akkor 1 dl víz kellhet a pároláshoz. Ha mélyfagyasztott, akkor enged annyi vizet, amennyi szükséges. Csak addig pároljuk, míg ropogós marad, nem főzzük, nem kínozzuk puhára, hogy maradjon benne tápanyag, vitamin.

A párolás közben a sütőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, míg üveges nem lesz, 180 fokon.

A megpárolt brokkolit a szalonnára halmozzuk, ízlés szerint megsózzuk, és a tejföllel összekeverjük.

A tetejére a képen látható módon elhelyezzük a hasábformába vágott cheddar sajtot, elosztjuk rajta a felkarikázott kolbász, majd betakarjuk a gouda sajtlapokkal.

Nem sütjük agyon, csak addig, míg a sajt szépen ráolvad. Ez a 180 fokos sütőben kb 10-15 perc. A brokkoli ropogós marad, nem lesz pépes. A képeken a főzés fázisait láthatjuk.

Mikor megcsináltam, rájöttem, hogy mindenki tud főzni! Én is, te is!

JÓ ÉTVÁGYAT!

További nagyszerű brokkoli receptek várnak Rád ITT!

Rakott brokkoli

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás