Rakott brokkoli

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


Rakott brokkoli hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5-2 kg-os brokkoli (ha nincs szezonja, a mélyfagyasztott is jó lehet)
  • 20-25 dkg sajt (gouda, cheddar)
  • 4 dl tejföl (laktóz érzékenyeknek laktóz-mentes)
  • 10 dkg Tóalmási kolbász, vagy egyéb házi kolbász (színezék, tartósítószer, ízfokozó mentes)
  • 10 dkg szalonna, vagy császár szalonna (cukor mentes!!!)
  • 2-3 evőkanál kókuszzsír, vagy pálmaolaj
  • só ízlés szerint

Elkészítési idő kb 15 perc:

Egy letakart tepsiben megpároljuk a brokkolit a zsiradékon. Ha friss a brokkoli, akkor 1 dl víz kellhet a pároláshoz. Ha mélyfagyasztott, akkor enged annyi vizet, amennyi szükséges. Csak addig pároljuk, míg ropogós marad, nem főzzük, nem kínozzuk puhára, hogy maradjon benne tápanyag, vitamin.

A párolás közben a sütőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, míg üveges nem lesz, 180 fokon.

A megpárolt brokkolit a szalonnára halmozzuk, ízlés szerint megsózzuk, és a tejföllel összekeverjük.

A tetejére a képen látható módon elhelyezzük a hasábformába vágott cheddar sajtot, elosztjuk rajta a felkarikázott kolbász, majd betakarjuk a gouda sajtlapokkal.

Nem sütjük agyon, csak addig, míg a sajt szépen ráolvad. Ez a 180 fokos sütőben kb 10-15 perc. A brokkoli ropogós marad, nem lesz pépes. A képeken a főzés fázisait láthatjuk.

Mikor megcsináltam, rájöttem, hogy mindenki tud főzni! Én is, te is!

JÓ ÉTVÁGYAT!

További nagyszerű brokkoli receptek várnak Rád ITT!

Rakott brokkoli


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás