Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Rakott padlizsán, ahogy az olaszok készítik
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Fűszeresen, paradicsomosan, sajtosan. FINOMAN! :-)
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db padlizsán
- 70 dkg paradicsompüré
- 20 dkg mozzerella
- 7 dkg parmezán
- 1 db vöröshagyma
- 2 ág bazsalikom
- 1 ág kakukkfű
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál gluténmentes zabpehelyliszt
- só
- bors
Elkészítés:
A padlizsánt vékonyan szeleteld fel, sózd be, és pihentesd legalább fél óráig. Közben készítsd el a paradicsomszószt. A vöröshagymát pucold meg, és vágd apróra. Süsd üvegesre kevés olívaolajon, add hozzá a paradicsompürét, a bazsalikomot és a kakukkfüvet.
Sózd, borsozd, és kis lángon főzd 10-15 percig.
A padlizsánszeleteket öblítsd le hideg víz alatt, és konyharuhával itasd le róluk a nedvességet. Szórd meg kevés liszttel, és olajban süsd mindkét oldalát fél-fél percig. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a felesleges olajat.
Egy tűzálló tál aljára kenj paradicsomszószt, majd rakj le egy réteg padlizsánt, szórd meg reszelt parmezánnal, és rakj rá mozzarellát.
Arra mehet a szósz, majd folytasd tovább a rétegezést. A tetejére mehet a maradék paradicsomszósz és a kétféle sajt.
Told forró sütőbe (kb. 180 fok), és süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a sajtos réteg túl gyorsan pirulna, fedd le fóliával.
Tálalás előtt pihentesd legalább öt percig. A sült padlizsán kevés mézzel is csábító, egyszerre sós és édes.
Forrás: femina.hu
További fantasztikus padlizsán receptek ITT találhatók!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!