Rakott padlizsán, ahogy az olaszok készítik

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Fűszeresen, paradicsomosan, sajtosan. FINOMAN! :-)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db padlizsán
  • 70 dkg paradicsompüré
  • 20 dkg mozzerella
  • 7 dkg parmezán
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál gluténmentes zabpehelyliszt
  • bors

Elkészítés:

A padlizsánt vékonyan szeleteld fel, sózd be, és pihentesd legalább fél óráig. Közben készítsd el a paradicsomszószt. A vöröshagymát pucold meg, és vágd apróra. Süsd üvegesre kevés olívaolajon, add hozzá a paradicsompürét, a bazsalikomot és a kakukkfüvet.

Sózd, borsozd, és kis lángon főzd 10-15 percig.

A padlizsánszeleteket öblítsd le hideg víz alatt, és konyharuhával itasd le róluk a nedvességet. Szórd meg kevés liszttel, és olajban süsd mindkét oldalát fél-fél percig. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a felesleges olajat.

Egy tűzálló tál aljára kenj paradicsomszószt, majd rakj le egy réteg padlizsánt, szórd meg reszelt parmezánnal, és rakj rá mozzarellát.

Arra mehet a szósz, majd folytasd tovább a rétegezést. A tetejére mehet a maradék paradicsomszósz és a kétféle sajt.

Told forró sütőbe (kb. 180 fok), és süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a sajtos réteg túl gyorsan pirulna, fedd le fóliával.

Tálalás előtt pihentesd legalább öt percig. A sült padlizsán kevés mézzel is csábító, egyszerre sós és édes. 

Forrás: femina.hu

További fantasztikus padlizsán receptek ITT találhatók!

Rakott padlizsán, ahogy az olaszok készítik

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket