Rakott zöldbab

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 80 dkg darált hús
  • füstölt sajt (laktózmentes, kemény)
  • 1 nagy pohár laktózmentes tejföl
  • só, babérlevél, majoránna, szerecsendió
  • 2 fej hagyma a pörkölthöz
  • 2 evőkanál zsír, vagy kókuszzsír a pörkölthöz
  • Paprika por, bors, fokhagyma a pörkölthöz

 

Elkészítés:

Zöldbabot megpároljuk, fűszerezünk sóval, majoránnával, szerecsendióval és babérlevéllel.

A darálthús elkészítjük pörköltnek, amit szintén fűszerezünk sóval, majoránnával és szerecsendióval.

Tepsibe a zöldbab felét belerakjuk, majd rátesszük a darált húsból készült pörköltet. Majd a zöldbab másik felével lefedjük. A tejfölt eloszlatjuk a tetején és megszórjuk reszelt laktózmentes kemény sajttal.

Sütőben 200 fokon 30 perc alatt össze sütjük.

Tipp – a zöldbab helyettesíthető kelkáposztával, karfiollal, kelbimbóval

Köszönjük a receptet és a képet Rascher Julikának

Jó étvágyat az ebédhez!

 

 

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás