Spenót cukkini lepénnyel

A cukkini igazi őszi zöldség. Igaz, hogy már nyáron elkezd teremni, ugyanakkor egész ősszel könnyen hozzá lehet jutni. A spenót pedig egész évben elérhető igazi tápanyag, vitamin és ásványi anyag bomba. Ha húsmentes, könnyen elkészíthető ebédre vágysz, akkor megtaláltad.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A spenótot olvasszuk ki, és tegyük fel főni, 2 gerezd reszelt fokhagymával, sóval. Sűrítsük 1 ek csicseriborsó liszttel. (Használhatunk zöldbanán lisztet is helyette, attól sűrűbb lesz)

A cukkinit nagy lyukú reszelőn reszeljük le, sózzuk, adjunk hozzá egy tojást, és 2 ek csicseriborsó lisztet, 2 gerezd fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, és keverjük össze. Az így kapott masszából formázzunk lapos pogácsákat, és kevés zsiradékon süssük ki. (Nem kell hozzá egy olajjal teli sütő, elég egy minimális kókuszolaj, vagy olíva olaj, amin megpirítjuk.)

Persze lehet friss spenótból is csinálni, amivel hasonlóan készítjük, mint a pürével.

Jó étvágyat!

A receptet köszönjük Szentmiklóssy Évának!

 

7 tipp a fogyáshoz – Hogyan fogyj tartósan? kisfüzet ingyenes letöltéséhez kattints a képre!

Könyvajánló

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás