Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Tortilla és chips quinoaból
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Sokan szeretik a tortillát de nem kapni egészséges változatot készen. Íme egy recept amit otthon elkészíthetsz!
Hozzávalók:
- 1 bögre quinoaliszt (quinoa)
- 2 evőkanál barna rizsliszt
- 1 kávéskanál olíva olaj
- fél bögre forró víz
- 1 kávéskanálnyi só / ízlés szerint
Elkészítés:
1. A hozzávalókból gyúrjunk egy összeálló tésztát, amit negyedeljünk el, formáljunk belőle golyóbisokat. A tészta jól formázható, inkább kicsit kemény legyen, mert a puha tésztát nehezebb elnyújtani.
2. A látványosabb, de kicsit nehezebb nyújtási mód
Vágjunk ki sütőpapírból két, a palacsintasütőnkkel arányos körlapot. Két körlap között nyújtsuk el a tésztát. Nagyon gyengéden, a nyújtófával éppen csak érintve formáljunk a papír alatt egy körlapot.
A felső papírlapot óvatosan húzzuk le a kinyújtott tésztáról.
Az alsó lapot a tésztával együtt emeljük fel és fordítsuk bele a palacsintasütőbe. Ekkor, amikor már a tészta a palacsintasütőben van, húzzuk le róla gyengéden a papírlapot.
FONTOS:
Ha a tészta a papírlaphoz ragad, az azt jelenti, hogy a gyúrt tésztánk kissé puha, nedves, gyúrjuk át újra úgy, hogy adunk még hozzá lisztet. Lehetséges az is, hogy a nyújtófával túlságosan beledöngöltük a papírba. Nagyon óvatosan, inkább csak simogatva nyújtsuk a tésztát. Biztosabban leválik a tészta a papírról, ha egy leheletnyi olajat fújunk, kenünk alá
Süssük a tortilla mindkét oldalát közepes lángon, száraz serpenyőben, egy-két percig.
3. Egyszerűbb kivitelezés:
Több, apróbb gombócot készítsünk a tésztából. A két tenyerünk között formáljunk belőlük tenyérnyi vagy kicsit nagyobb lapokat és ezeket süssük ki. Így kisebb tortillalapokat kapunk ugyan, de biztosabb az eredmény. Közepes lángon süssük meg mind a két oldalukon száraz serpenyőben.
4. A tortillákat még melegen össze lehet hajtani, ha mégis megrepednének, nincs semmi probléma, ez esetben vágjuk őket ketté, négyfelé és úgy tálaljuk.
5. Chips készítés:
A kisült tortillákat vágjuk ollóval vagy késsel kisebb darabokra és egy papírral bélelt tepsiben, 180 fokos sütőben süssük 5-10 percet. Vigyázzunk rá, ne égjen meg. A sütőből kivéve még szilárdulnak, nem kell őket zörgős szárazra tikkasztani.
Jó étvágyat!
Forrás:bulkshop.hu
Lehet egészséges ami finom!
Fantasztikus főételek találhatók ITT!
Lélegzetelállító receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!