2. TUDTAD-E? IV. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!



Van egy GIP (magyarul: glükóz-függő inzulinkiválasztást serkentő) hormon, amely a vékonybél első részében a patkóbélben termelődik, amikor odaérnek gyomortartalomban levő gyorsan felszívódó szénhidrátok. Ezekben az ételekben sok cukor és keményítő van. Például ilyenek a sütemények, a fehér kenyér, a sült vagy főtt sült krumpli és a rizs. Ennek a hormonnak a mennyisége a szénhidrátok elfogyasztása után már 15 perc múlva akár tízszeresére is megemelkedhet, és fokozott inzulintermelésre serkenti a hasnyálmirigyet.

A tíz legjobban hizlaló tévhitről itt olvashatsz.

 

Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

Kulcs a Testhez - Testszerviz könyv

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A KULCS A TESTHEZ KÖNYVRŐL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás