6+1 dolog, amit ellenőrizz vásárlás előtt

6+1 dolog, amit ellenőrizz, mielőtt webáruházban vásárolsz!

Az internetes vásárlások az elmúlt időben a vártnál is nagyobb ütemben nőttek. A webáruházak gombamódra szaporodnak és sokan azt hiszik, bárki tud olyan webáruházat összedobálni, ami magától megy.

Hát nem megy magától! A webáruházak 90%-a az elsőévet sem éri meg. Mégis sokan azt gondolják, feldobálok pár terméket, olcsón veszem, drágán eladom és dőlnek a vásárlók.

Egyre többször olvashatunk olyan esetekről, amikor a pénzt ugyan beszedték a webshopok, szolgáltatást. terméket viszont nem adtak. És futhattunk a pénzünk után…

Ha el akarod kerülni a csalódást, akkor az alábbi 6+1 dolgot feltétlenül ellenőrizd.

  • A weboldalon találsz-e telefonszámot a céghez, áruházhoz, és ez tényleg valós szám, el lehet-e érni valakit egyáltalán. Az első vásárlás előtt érdemes felhívni a számot! Ha működik, és van valaki a másik oldalon, akkor márt beljebb vagyunk.
  • Nézd meg, hogy van-e élő e-mail cím. Az info-val kezdődő címek, vagy a gmail végűek esetén érdemes írni valami kérdést. Ha kapsz rá választ és az nem egy automata, hanem ember írta, akkor már két lépés kipipálva. Egy komoly cégnek van saját céges e-mail címe.
  • Nézd meg, hogy a webáruház, vagy annak üzemeltetője a közösségi médiában jelen van-e. Vannak-e követői, mennyien és mennyire aktív az oldal. A legegyszerűbb a Facebook-on szétnézni. Ha aktív, vannak követők, jó az oldal megítélése, akkor már 3 lépést megtettél.
  • Nézd meg a kínálatot. A néhány giga webáruház kivételével nem nagyon reális, hogy több ezer termék mindenféle termék legyen egy oldalon. Ha ilyet látsz, akkor azokat a termékeket csak átvették innen onnan, hogy legyen „kínálat”, hátha megvesz a nézelődő valamit. Aztán jön a meglepetés, hogy a szállítási idő 14 nap, vagy annál is több. A termékválaszték jó, ha tematikus és látszik az oldalról, hogy szakértő módon válogatták össze őket.
  • A kirívóan alacsony árak is gyanút kelthetnek. Nehezen hihető, hogy egy pl boltban kapható elektronikus terméket 80% kedvezménnyel árusítsanak. Persze lehetnek néha akciók és durva akciók is. De az, hogy minden hatalmas kedvezménnyel menjen, az majdnem kizárt. Akkor miből él a webáruház, ugyan honnan szerzi be az árut…
  • Nézd meg, hogy van-e az oldalnak adatkezelési tájékoztatója, az Általános szerződési feltételekben szerepel-e a termék visszaküldésének lehetősége, és azt is, hogy ez milyen módon lehetséges.

+1. Először rendelj valami kisebb dolgot. Kérdezz róla, hívd fel őket. Ha felveszik és tudnak jó válaszokat adni, valamint pár napon belül nálad van a termék, akkor a későbbiekben lehetsz bátrabb.  

Ha ezekre odafigyelsz, jelentősen csökkentheted a vásárlás kockázatát.

Természetesen a Testszerviz Prémium Webáruház minden fenti kívánalomnak maximálisan megfelel. Több ezer vásárlónk bizonyítja, hogy kiérdemeltük a korrekt webáruház elismerő címet.

Nézz be hozzánk! Testszervizt Prémium Webáruház – Az egészség webáruháza

Testszerviz Webáruház - Az Élmény Webáruháza

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket