9 érv a téli túrázás mellett

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!

Szinte hihetetlen, de a járványnak tulajdonítják, hogy manapság a természetjárás és a kéktúrázás sohasem látott népszerűségnek örvend.

Erről számol be a Magyar Természetjáró Szövetség online magazinja, miszerint 2021-ben 25 százalékkal nőtt a kéktúrára indulók száma.

Ez szerintem nagyon örvendetes, mégpedig azért, mert a rendszeres sétán kívül a rendszeres túrázásnak is nagyon jó hatása az egészségünkre.

A következő idézet a Testszerviz Kulcs a zsírégetéshez című könyvből való:

„A túrázás, a természetjárás nem csak a testünknek, de a lelkünknek is nagyon hasznos. Az alábbiakban kilenc pontban foglalom össze a rendszeres túrázás előnyeit.

1. Erősíti az izmokat és az ízületeket

A gyaloglás során megerősödő lábizmok erősítik a bokát és a térdet. Az egyenetlen terepen történő haladás a has- és hátizmokat is erősíti.

2. Támogatja a zsírégetést és testsúlyunk kézben tartását

A hegyen-völgyön túrázás erős fizikai aktivitással jár, ilyenkor többletenergiára van szükségünk. Ekkor pár óra alatt kifogynak a cukorraktárak, és ha ezt nem pótoljuk a pihenőkön elfogyasztott kakaós csigákkal vagy szalámis kenyérrel, illetve más édességekkel, cukorban, keményítőben bővelkedő szénhidrátforrásokkal, akkor a szervezetünk már hozzányúl a súlyfölöslegként magunkkal cipelt zsírpárnáinkhoz.

3. Megerősíti a szív- és érrendszert

A túrázás során megemelkedik a pulzusszám, nő a vérnyomás. Ezzel együtt javul a vérkeringés, és utána felgyorsul az izmok regenerálódása.

4. Gyorsítja az anyagcserét

A természetben történő mozgás nem csak kiváló edzéslehetőség, de segítséget nyújt a szervezetünknek, hogy az megtisztuljon a felhalmozódott salakanyagoktól.

5. Csökkenti a stresszt

A rendszeresen túrázó emberek többsége szerint a túra során kitisztul a fejük és jobb lesz a hangulatuk. A túrázás, mint minden más, állóképességet növelő tevékenység a stressz egyik legjobb ellenszere, mivel csökkenti a stresszhormonok szintjét a vérben.

6. Növeli az agy oxigénellátását

A hosszan tartó gyaloglás vérbőséget okoz nem csak az izmainkban, hanem az agyunkban is, ezáltal növeli az idegrendszerünk működésének hatékonyságát. Ettől jobban tudunk koncentrálni, növekszik a tanulási képességünk, javul a memóriánk.

7. Javítja a hangulatunkat

A természeti környezet szépségének látványa bizonyítottan megnyugtatóan hat ránk. Ez csökkenti a bennünk levő feszültséget.

8. Jó hatással van az immunrendszerünkre

Azok az emberek, akik rendszeresen túráznak az időjárási körülményektől függetlenül, sokkal edzettebbekké válnak és megerősödik az immunrendszerük.

9. A legjobb recept a gyors öregedés ellen és ami boldoggá tesz

A rendszeres túrázás olyan tartós fizikai aktivitást jelent, ami általánosan javítja az egészéget, lassítja az öregedést, fenntartja a szervezet fiatalosságát, energikusságát.”

*

Az idokep.hu több heti időjárás előrejelzése alapján többségében szép napos idő lesz az elkövetkező hetekben. Így nincs „rossz idő” kifogás, menjünk ki a természetbe, és teszteljük le, hogy nekünk hány pont jön be a fenti felsorolásból.

Testszerviz Kulcs a zsírégetéshez című könyvből megismerheted a zsírégetés optimalizálásához szükséges minden tudnivalót, amit jól mutat ez az ábra:

Ez a könyv a többi Testszerviz Kulcs könyvvel együtt most
kedvezményes csomagokban is megrendelhető a Vitalissimo Testszerviz webáruházból.

 

Kulcs könyveink minden tudnivalót tartalmaznak, ami a helyes és egészséges életmódhoz alapvető tudnivalók!

Olvasd magad egészségesre!

Teljes Kulcs könyvcsomag most 33% kedvezménnyel! Kattints a képre és ámulj el!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket