Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
A fehérjék új nézőpontból
TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!
A fehérjék mára bekerültek a rendkívül sokat vitatott tápanyag-csoportba. Abban persze mindenki egyetért, hogy a szervezetnek elegendő és jó minőségű fehérjét kell kapnia. A fehérjékből építi fel a test szinte valamennyi szervéz, a hajt, bőrt, körmöket, az izmokat, inakat, szalagokat és még vagy 10.000 különféle fehérje összetevőt.
2 féle fehérjeforrás van a természetben való előfordulás szerint. Növényi és állati eredetű.
Mind a kétféle forrásból lehetséges a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje bevitel.
Az állati eredetű esetén nincs vita, a húsok, tejtermékek, tojás, halak, tenger gyümölcsei mind ismert, közismert és sokak számára napi fehérjeforrások.
A növényi táplálkozás híve is megoldják a fehérje bevitelt. Hüvelyesek, szója, szeitan (glutén), spirulina, alga, és olyan növények, melyek jelentősebb mennyiségű fehérjét tartalmaznak, pl a fodroskel.
Mind a két forrás esetén a mennyiség és a minőség a kulcs.
Illetve az, hogy a szervezet hogyan bánik ezekkel. Érvek mind a két oldal mellett vannak, és természetesen ellenzők is akadnak szép számmal.
Az állati eredetűeknél a szervezet a halakat, tenger gyümölcseit, a tojást tudja a legjobban és legkönnyebben emészteni. Kiváló fehérje források, és nem okoznak túlzott terhelést a testben.
Ami jellemző még ezek esetében, hogy nem viszik fel az inzulin szintet.
A csirkemell például jelentős inzulinszint emelkedést okoz, így óvatosan kell bánni vele. A csirkemell rizzsel diéta ezért is nem megfelelő a testnek.
A vöröshúsok pedig 14-16 órán keresztül cammognak végig a testben, ennyi idő kell a teljes emésztésükhöz.
A növényi fehérjék sem mind hibátlanok. A szója, amit ma az élelmiszeripar használ fito-ösztrogénként működik, serkenti az ösztrogéntermelést. Nem csak a hölgyeknél, hanem az uraknál is.
A szeitan pedig glutén, ami a tapasztalatok és kutatások szerint a szervezet számára emészthetetlen összetett fehérje.
Ezek fényében könnyen előfordulhat, hogy a fehérje bevitelünk és azok bontása a szervezetet túlterheli, lehetséges, hogy a fehérje bevitelünk nem elégséges sem mennyiségben, sem minőségben.
Ezért nagyon fontos lehet a külső forrásból bevitt fehérje, különösen az esszenciális aminosavat tartalmazók.
(Az aminosav a fehérje építőköve, az esszenciális aminosavak pedig azok, melyeket a szervezet nem tud saját maga előállítani.)
Az esszenciális aminosavakra tmindenképpen jó minőségű fehérjéket tartalmazó ételként vagy táplálék-kiegészítőként van szükségünk. Ezek az aminosavak a következők: fenilalanin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, treonin, triptofán és a valin.
A Vitalissimo webáruház új terméke az „Amino Primo”, ami 100% esszenciális aminosav étrend kiegészítő.
Ez a készítmény ideális arányban tartalmazza a felnőtt szervezet igényeinek megfelelő, az imént felsorolt nyolc fehérjeépítő aminosavat.
Ez a készítmény különösen fontos lehet sportolók, fogyókúrázók, vegán étrenden élők, idősek és krónikus betegek számára.
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!