A karácsony az az időszak, amikor a világ egy kicsit megőrül, de a legpozitívabb értelemben. Ilyenkor mindenből a "leg"-et keressük... Íme!
A fermentálásról
TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE! 
A fermentál zöldségek fogyasztása évezredes múltra tekint vissza, ami egyáltalán nem véletlen, mert számos kiváló élettani hatással rendelkeznek. És finomak is!
Ezek közül a kiemelkedik az emésztésre és a bélflórára gyakorolt jótékony hatás.
A fermentáció baktériumokkal való erjesztést jelent. Az erjesztő hatású baktériumok a zöldségekben levő keményítőt és rostokat alakítják át. Ekkor csökken a zöldség szénhidráttartalma, és nő az emészthetősége.
Közismert nyári fermentált étel a kovászos uborka, télen pedig a savanyú káposzta, de más zöldségeket is lehet fermentálni.
Nagyon jól lehet fermentálni a jégretket, a piros retket, a sárgarépát és a zellert is.
A fermentáció három lépcsős folyamata során a zöldségek nehezen emészthető, gyakran puffadást okozó rostjai felpuhulnak, és a bennük lévő vitaminok, nyomelemek és más hasznos anyagok a szervezet számára sokkal könnyebben hozzáférhetővé válnak.
A fermentált zöldségek nagyon jó kiváltói a boltban kapható savanyúságoknak, amiket hőkezeltek, tartósítószer van bennük, valamint állomány- és ízjavítókat, cukrot stb. tartalmaznak.

Fermentál zöldségeket bármelyik évszakban készíthetünk.
Vegyünk egy 3 literes befőttesüveget. Vágjuk karikákra a jégretket, centis kockákra a megpucolt sárgarépát, tegyünk hozzá néhány gerezd fokhagymát, két fél pucolt hagymát, sót, kb. félhüvelyknyi gyömbért felkarikázva, majd annyit készítsünk ebből, amíg az üveg 80%-át meg nem töltjük velük. Ezután vízzel fel kell önteni (egész bors még mehet bele) úgy, hogy a víz ellepje és az edény 90%-ig tele legyen. Ezután légmentesen le kell zárni és hűvös, sötét helyre kell elhelyezni. Egy hét múltán a folyadék zavaros lesz, ez jelzi számunkra, hogy a fermentáció befejeződött, el lehet kezdeni fogyasztani a benne lévő zöldségeket.
A fermentált zöldségek leve is nagyon értékes, azt naponta lehet iszogatni, ahogy fogy az üveg tartalma.
Tapasztalataink szerint az életmódváltás közösen tartós eredményeket hoz.
Ha visszaszereznéd az ideális tested, de nem tudod hol kezdd, akkor itt a lehetőség:
Jelentkezz egy ingyenes, kötelezettségmentes konzultációra itt!
Blog
További bejegyzések
A technológia szerepe az ingyen online kaszinó játékok fejlődésében
Az elmúlt évek során az online kaszinójátékok rendkívüli ütemben terjedtek, köszönhetően az internet hozzáférhetőségének és a digitális technológiák fejlődésének. Én, Istvan Hefler, az online szerencsejátékok szakértőjeként figyeltem, hogyan váltak ezek a virtuális platformok a játékosok számára gyors és kényelmes alternatívává a hagyományos kaszinókkal szemben. Különösen érdekes számomra az ingyen online kaszinó játékok népszerűsége, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók kockázat nélkül ismerkedjenek meg a nyerőgépekkel, a rulettel és a kártyajátékokkal, miközben saját stratégiáikat is kipróbálhatják.
Tapasztalataim szerint az ingyenes játékok nemcsak szórakoztatóak, hanem hozzájárulnak a készségek fejlesztéséhez és az online kaszinók iránti bizalom erősítéséhez. Az elemzéseim során írtak a legjobb külföldi kaszinók lényeges előnyeiről a magyar oldalakhoz képest, és ez is jól mutatja, milyen fontos a minőségi játékélmény biztosítása minden felhasználó számára. A fejlesztők folyamatosan dolgoznak a felhasználói élmény javításán, a grafika, a hangzás és az interaktív funkciók tökéletesítésén, hogy a modern online kaszinók minden eszközön vonzóak és megbízhatóak maradjanak.
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!
