A gyomorsav „savazása”

A reflux olyan gyakori panasz, hogy megéri a TV-ben reklámozni az úgynevezett „savlekötő” gyógyszereket. Ez nem is csoda, hiszen a házipatika.hu weboldal olvasható cikk szerint Magyarországon minden második ember érez rendszeresen vagy időnként gyomorégést, a reflux egyik jellegzetes tünetét.

Tényleg hatékonyak ezek a szerek erre a panaszra?

A refluxról az orvosi meghatározása alapján akkor beszélhetünk, amikor gyomorsavval és esetleg más emésztőnedvekkel elkeveredett gyomor- és nyombél-tartalom a rendes haladási iránnyal ellentétesen mozog és visszajut a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket, akár nyálkahártya-gyulladást is okoz. Ekkor a refluxban szenvedő gyomorégést, szegycsont mögötti égő fájdalmat vagy fulladás-érzést tapasztal.

Az orvosok szerint a reflux oka a nyelőcső alsó szakaszán a gyomorszájnál levő körkörösen futó, mintegy 4 cm hosszú záróizom alapvetően zárva van, és csak arra a rövid időre nyílik meg, míg a nyelőcső felől érkező falat áthalad rajta, hogy a gyomorba jusson. Reflux, azaz visszafolyás esetén ez az izomgyűrű az alulról jövő hasűri nyomás hatására is kinyílik, és fölfelé engedi a gyomortartalmat.

Ez a visszafolyás az alsó záróizom gyengesége, illetve a megnövekvő hasűri nyomás vagy e kettő együttes hatása miatt jön létre.

Ezek szerint a refluxnak nem igazán sok köze van a gyomorsav savasságához, hiszen itt a gyomor és a patkóbél közötti záróizomról és a megnövekedett hasűri nyomásról van szó.

Mitől nőhet meg a hasűri nyomás? Aki puffadást érez étkezés után, annak nem igazán kell magyarázni ezt az érzést. Mitől „gyengül el” a gyomor és a patkóbél közötti kapu? Erre nincsenek orvosi válaszok.

Az eltelt évek alatt Testszerviz 3 hónapos konzultánsi programján részt vett több mint 3500 ügyfélnek a tapasztalatai alapján bátran állíthatjuk, hogy a hasi puffadás és a reflux között valóban erős a kapcsolat, és amikor valakinek a helyes étrend kialakítása, és a bélflóra támogatása következtében megszűnnek az emésztési panaszai, csodák csodája, a reflux is eltűnik.

Éppen ezért, nagyon fontos, hogy mindenki, aki refluxban szenved,
kezdjen bele az életmódváltásba, szerezze meg az a tudást
vagy kapja meg azt a konzultánsi segítséget, ami a sikerhez kell.

A Testszerviz Vitalissimo webáruház számos olyan termékkel támogatja a puffadás csökkentését és a bélflóra helyreállítását, ami hozzájárul a sikerhez.

Íme a legfontosabbak:

  1. A glutén elhagyásának támogatására az Éleskamra gluténmentes lisztmegoldásait ajánljuk.
  2. A reflux tüneteinek enyhítésére MYROBALAN REFLUX ELLENI GYÓGYNÖVÉNY készítmény ajánljuk.
  3. Az emésztés javítására ugyancsak a MYROBALAN termékcsaládból az emésztést serkentő gyógynövényes kapszulát ajánljuk.

A bélflóra javítása érdekében:

  1. Mester Károly által kifejlesztett HERBAFULVO ESSENCIA készítményt ajánljuk.
  2. Az Emóció 7.84 élőflórát tartalmazó, magas antioxidánstartalmú italt is ajánljuk, amely a bélflóránkat és immunrendszerünket is támogatja.
  3. A WTN Bélflórabarát étrend-kiegészítő szintén támogatja a bélflórát, és létrehozza a baktériumok megfelelő egyensúlyát a bélrendszerben.

Használja ki a Testszerviz megoldásait,
és éljen a fenti lehetőségek közül többel,
hogy hatékonyan javíthasson az emésztésén és az egészségén!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket