A méregtelenítésről

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


Amikor a méregtelenítés szót halljuk, vagy olvassuk, sokakban téves elképzelés ölt testet. A szervezet méregtelenítése nem úgy néz ki, mint valami lefolyótisztító. A méregtelenítést a szervezet maga végzi, amit lehet támogatni, sőt kell is!

A máj egyik közismert feladata a „szervezet méregtelenítése”.

A máj szüntelenül működő „vegyi gyára” sok méreganyagot és antibiotikum maradványt választ ki az epébe.

Ehhez hasonló módon, a máj a szervezet mirigyeiben termelődő hormonfelesleget is átalakítja vagy kiválasztja, beleértve a tiroxint, az összes szteroid hormont (koleszterinből képződő „zsírszerű” hormonok, mint például az ösztrogén, a kortizol és az aldoszteron).

A tiroxin a pajzsmirigy hormonja, amely a szervezet anyagcsere folyamatát gyorsítja fel, az ösztrogénről és a kortizolról már volt szó, az aldoszteront ugyancsak a mellékvese termeli, feladata a vér kálium-nátrium arányának a szabályozása.

A máj károsodásának egyik következménye lehet, hogy a fent felsorolt hormonok felhalmozódnak, ami a hormonrendszer fokozott működését okozhatja.

A máj végzi a kalcium kiválasztását az epébe.

Az epe a benne összegyűlt, a máj által így semlegesített és kiválasztott anyagokkal együtt bekerül a bélrendszerbe, és így ezek az anyagok a széklettel együtt távoznak a testből.

A fenti részlet idézet Szabados Pál - Kulcs a hormonokhoz című könyvéből

 

Böngéssz kedvedre a Testszerviz Prémium Webáruházban!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket