Amikor a mozgás nem elég...

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!     

 


 

Az elmúlt hetekben, hónapokban egy nagyon klassz fitnesz terembe járok mozogni. Kis futás/bringázás, aztán súlyzózás. A célom, hogy a testem megkapja a számára ideális mennyiségű és minőségű mozgást. Remek formában is vagyok, öröm az edzés.

A legutóbbi pár alkalommal megfigyeltem az ott edző embereket. A statisztika azt mutatta, hogy a férfiak több mint 70%-a túlsúlyos, vagy jelentős pocakkal rendelkezik. Ugyanez a hölgyeknél 50 % környékén mozgott. Keményen edzenek, gyúrnak, hajtják magukat kifulladásig, izzadnak és igyekszenek magukat remek formába hozni. Kitartóak, szorgalmasan csinálják és biztosak lehetnek benne, hogy a testük hálás lesz érte.

Ugyanakkor azt is látom, hogy a sok edzés ellenére nem igazán érik el az ideális alkatot. Erősek lesznek, sokat bírnak, nagy súlyokat emelgetnek, száz számra csinálják a hasizom gyakorlatokat és mégis a háj megmarad, a pocak nem lesz kisebb, a csípő és derék tájékon lerakódott zsír nem akar lemenni. Izmosak, de nem tudnak szálkásodni.

Mindenekelőtt szeretném nekik nagyrabecsülésemet kifejezni, mert ők legalább csinálnak valamit. És alig tudom megállni, hogy ne szóljak hozzájuk, hogy bizony lehetne szálkás, lapos hasú, zsírmentes derekú, és mégis erős maradna, sőt még erősebb lenne. Aztán meglátom az aerobikról kijövő hölgyeket, akik a szünetben bedobnak pár müzli szeletet, valami gyümölcslevet, rizst, krumplit, valami tészta félét és arra gondolok, hogy lehetne ezt jól is csinálni.

A mozgás, edzés szükséges, jó, ha az életmód rutinszerű része. Ugyanakkor ez egy szelete a helyes életmódnak. Ha nem tudjuk, hogy a test hogyan működik, nem ismerjük a használati útmutatót, nem igazodunk el az ételek világában, a táplálékok között, emelhetjük az edzés adagot, kínlódhatunk sokkal jobban, az eredmény korlátozott lesz.

Ha ideális testet akarsz, ha komplexen akarod a testet kezelni, ha számít, hogy hogyan nézel ki, akkor tudásra van szükséged. Tudni, hogy mi kell a testnek! Tudni, hogy mi nem kell! Tudni, hogy hogyan növelheted a stressz-tűrő képességét! És tudni, hogy hogyan működik! Ezek nélkül nem leszel csinos, nem leszel igazán formás, nem leszel kellően energikus és hatékony!


 

Mozogj! Ez rendben van, sőt király! És mellette Testszervizelj! Jelentkezz és segítünk, ahogy tettük már több száz embernél!

Jelentkezz most!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket