Bélflóravédelem mesterfokon

Bélflóránk egészsége

A hasunkban velünk élő sok milliárd parányi élőlényekből álló közösség jelentős befolyással van a beleink egészségére és a tápanyagok felszívódására.

Az emésztési problémák és bélgyulladások kapcsolta a bélflórával mára már jól ismert a szakemberek között.

Az ilyen panaszokkal érintett személy étrendjére és életmódjára jellemző a mai „cukorkultúra”, mely lehetetlenné teszi az egészséges bélflóra megtartását, visszaállítását, és elősegíti az emésztési panaszok létrejöttét.

Éppen ezért ilyen esetekben mindenféleképpen először a bélflóra egészséges összetételét kell elősegíteni lépésről-lépésre, és az étrendi és életmódbeli változtatások kiegészítésére és a folyamat felgyorsítására célszerű jó minőségű, hatékony, bélflórát tápláló készítmények használata is.

A gyulladásos bélbetegségek és a bélflóra

Azoknál az embereknél, akik fogékonyak a gyulladásos bélbetegségekre, jellemző a bélrendszer baktériumainak összetételének felborulása, a kártékony parányok elszaporodása a hasznosak kárára.

Az erre a betegségcsoportra használt irritábilis bélszindróma kifejezéssel két betegséget jelölünk: a fekélyes vastagbél-gyulladást (latinul: colitis ulcerosa) és a vékonybelet érintő Crohn-betegséget.

A vastagbél-gyulladás általában a vastagbél- és a végbél-nyálkahártya felületi rétegeit, és az érintett bélszakaszhoz közeli területeket érinti.

Ez egy jellemző különbség a Crohn-betegség és a colitis ulcerosa között, mivel a Crohn-betegségben a bélszakasz bármely területén foltokban is kialakulhat a gyulladás, míg a másik betegség esetén nem.

A vastagbél-gyulladás tünetei nagymértékben függenek a gyulladás súlyosságától és helyétől.

Ma már kétség sincs, hogy a táplálkozás módosítja a bélflórát: a Crohn-betegségben szenvedőknél sok fehérjét, antioxidánst és gyulladáscsökkentő zsírsavat tartalmazó étrenddel, illetve tápszerrel sikerült a bélflóra egyensúlyát annyira helyreállítani, hogy csökkenjenek a kellemetlen tünetek.

A Vitalissimo webáruház tökéletes segítsége a bélflóra helyreállítására

A Testszerviz Vitalissimo egészségáruház örömmel juttatja el neked a Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM nevű termékét, amely szabadalommal védett, nemzetközileg törzskönyvezett készítmény.

Ez a fermentált rostokat tartalmazó termék támogatja a gyomor és bélrendszer egészségét, hozzájárul a bélflóra egyensúlyához, hatékony a puffadás és a hasmenés ellen, már 3 éves kortól.

A gyomorsavnak ellenálló kapszulában levő fermentált guárbab-rost különösen ajánlott antibiotikum-kezelés alatt vagy után, és kiváló társ főleg tengerentúli utazásokhoz, amikor könnyen kaphatunk el hasi fertőzéseket.

A Flórabiotikum jótékony gomba összetevője

A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii az egyetlen nem baktériumként  elismert bélflóravédő gomba.

Tízszer nagyobb méretű, mint a betegséget okozó baktériumok, és így nagyobb felületen tud megtelepedni a bélben, ahol a kórokozók a bélfalra tapadhatnak (pl. E. coli, Salmonella baktériumok). Ez a jótékony gomba csökkenti a káros élesztőgombák (pl. Candida) életterét, és az elszaporodásukat különböző anyagokkal (pl. kaprinsav, kaprilsav, hexánsav) is akadályozza.

A készítmény biztonságosan fogyasztható antibiotikumokkal együtt.

Fontos, hogy a termékben levő jótékony gomba (Saccharomyces cerevisiae var. boulardii) nem alakít ki antibiotikum rezisztens géneket, ezáltal biztonságosan fogyasztható antibiotikumokkal együtt. A baktérium alapú probiotikumok antibiotikum rezisztens géneket hordozhatnak, amit képesek átadni kórokozó baktériumoknak is.

A baktériummal ellentétben a S. boulardii, mivel gomba, nincs kitéve az antibiotikumok hatásainak, amely az élőflóra életképességét kedvezőtlenül befolyásolná.

A készítmény előnye, hogy megfelelő étrendi időzítés miatt gyakran elfelejtődik a napi probiotikum adag bevétele, viszont a FLÓRABIOTIKUM alkalmazásakor nem kell órákat várni az antibiotikumok használata után, és étkezés előtt, alatt és után is bevehető.

A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii egy teljesen egyedülálló gomba, amely a bélflóra egészségének megőrzésében és javításában fontos szerepet játszik.

Nevét Henri Boulardról kapta, aki 1923-ban Délkelet-Ázsiában találta meg ezt a gombát, a licsi gyümölcs héjából.

Később ez a gomba a Saccharomyces cerevisiae faj tagjaként lett besorolva.

Az S. boulardii, természetes módon nem települ be a vastagbélbe, ezáltal nem változtatja meg kedvezőtlenül az emberi bélflórát, mert nem is része annak, így más Lactobacillussal és Bifidobacteriummal együtt is alkalmazható.

A készítménnyel bevett gomba sem marad hosszan a bélrendszerben, egy idő után távozik onnan, így nem fogja kiszorítani a hasznos baktériumokat, csupán "helyet csinál" nekik.

Fermentál Guárbab prebiotikum a készítményben

A szabadalommal védett fermentált guárbab kivonat, mely bélbarát rosttermékünk egyik fő összetevője, olyan prebiotikum, amit a fermentáció során baktérium enzimek bontanak le, és olyan anyagokat hoznak létre, mint a glükuronsav és a galakturonsav.

Ezek az anyagok elősegítik a bélflóra hasznos baktériumainak növekedését, és elősegítik az egészséges bélflóra kialakulását. Ellenáll a hőnek, a gyomorsavnak, az epesavaknak és az emésztőenzimeknek is.

A bélflóra egyensúlyának felbomlása

Ha nincsenek túlsúlyban a jótékony baktériumok a vastagbélben, akkor a helyet káros baktériumok foglalják el. A fermentált guárbab prebiotikum hozzájárul a jó bélbaktériumok elszaporodásához, ezzel támogatva a hasznos parányok újra betelepülését.

Ez a rost kizárólagos tápláléka olyan baktériumoknak, mint a Lactobacillusok és Bifidobaktériumok.

Ezek a hasznos baktériumok feldolgozzák a guárban levő rostokat, és jótékony hatású anyagokká alakítják, mint például a rövid szénláncú zsírsavak.

Ezen a rövid szénláncú zsírsavak táplálják a bélfal sejtjeit, és segítik az immunrendszer működését is.

Flórabiotikum speciális növényi kapszulában

A készítmény összetevőit késleltetett hatóanyagleadású, gyomorsav-ellenálló növényi kapszulába zártuk, így garantálva a biztonságos áthaladást a erősen savas gyomron keresztül. A kapszula védi a hatásos tartalmat a korai lebomlástól, feleslegessé téve minden más adalékanyagot.

A termék kifejlesztésekor arra is ügyelni kellett, hogy védjük az értékes tartalmat a nedvesség ellen, nehogy idő előtt aktiválódjanak.

Ez azért is fontos, mert ez a Drcaps® növényi kapszulahéj, a zselatin kapszulahéjjal összehasonlítva, kb. 3x kevesebb vizet/nedvességet tartalmaz, ezáltal garantálja a hatóanyagtartalom megőrzését a minőségmegőrzési idő végéig.

A Flórabiotikum előnyeinek összefoglalása

  • NEMZETKÖZI TÖRZSKÖNYVEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII (CNCM I-1079) HASZNOS GOMBA TARTALOM
  • SZABADALOMMAL VÉDETT ENZIMATIKUS ÚTON FERMENTÁLT GUÁRBAB ROST
  • 5 MILLIÁRD GYOMORSAVÁLLÓ GYORSAN SZAPORODÓ ÉLŐFLÓRA
  • NÖVÉNYI, GYOMORSAV ELLENÁLLÓ KAPSZULAHÉJ (DR. CAPS®)
  • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS ELLENŐRZÖTT TERMÉK
  • VEGÁN (NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐT)
  • GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES ÖSSZETÉTEL
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
  • UTAZÁSHOZ, ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT ÉS UTÁN, HASMENÉS ESETÉN
  • ANTIBIOTIKUM-KEZELÉSSEL EGYIDEJŰLEG IS ALKALMAZHATÓ
  • HŰTÉST NEM IGÉNYEL
  • MÁR 3 ÉVES KORTÓL

Kattints ide és rendeld meg a Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM készítményét!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket