Csökkenő vitaminesélyek

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Most akkor tényleg kellenek a táplálék-kiegészítők? Állandó kérdés ez és folyamatos viták tárgya. És a vitaminok mennyisége, hogy mi a szükséges, mennyi az elég. Az elmúlt hetekben jött a hír például, hogy a javasolt D-vitamin beviteli mennyiséget a duplájára emelték. Akkor most hogy is van ez?

A múlt pénteken, december 10-én az Indexen megjelent egy újabb cikk arról, hogy a gyümölcsök és zöldségek már elvesztették tápanyagtartalmuk nagy részét.

Ez nem új észrevétel, már 2004-ben megjelent egy tanulmány, ami az USA-ban vizsgálta ezt az 1950 és 1999-ig terjedő időszakban.

Ha a rendelkezésre álló kutatási adatokat megnézzük, akkor az Index cikke talán túloz azzal, hogy egyszerűen kijelenti, hogy a gyümölcsök és zöldségek

AZ ELMÚLT ÖTVEN ÉVBEN TÁPANYAGTARTALMUK NAGY RÉSZÉT ELVESZTETTÉK”.

Valóban tény, hogy a tápanyagvesztés létező dolog, de ennek mértéke függ attól, hogy milyen fajtákat és hol vizsgálnak.

A nagyüzemi növénytermesztésű gyümölcsöknél és zöldségeknél jelentősebb ez a veszteség, míg a biogazdaságokban termesztettek tápanyagokban gazdagabbak. De nem mindenki engedheti meg megának a bio minősítésű termékeket, és a csökkenés ténye – bár eltérő mértékben –, de rájuk is igaz.

A tápanyagcsökkenés talán legismertebb jelképe lehet a tökéletesen kerek, halványpiros, seízű paradicsomok a boltok polcain. Ennek a „paradicsomként eladott” nagyüzemi terméknek a tápanyagtartalma köszönőviszonyban sincs a piacokon kapható háztájinak, és még az is lehet, hogy az ilyen termesztésű növények még napot se láttak soha.

Mindezek ellenére ne szokjunk le a gyümölcs és zöldségfogyasztásról, mert ez még mindig fontos része egy jó étrendnek.

De tudnunk kell, hogy a gyümölcsök és zöldségek önmagukban nem biztosítják a szervezetünk számára szükséges összes tápanyagot.

Éppen ezért fontos az, hogy naponta egészítsük ki a tápanyagbevitelünket jól hasznosuló vitamin és ásványi anyag termékekkel.

Ilyen nagyszerű tápanyagforrás a Vitalissimo webáruházban elérhető folyékony

SWEDISH NUTRA TERMÉKCSALÁD.


Bátran megrendelhetjük bármelyik terméket, nem fogunk csalódni benne. Svéd minőségi alapanyagokból!

Ezeknek a folyékony készítményeknek a felszívódása sokkal jobb, mint a hagyományos tablettáké vagy kapszuláké. A mérések szerint többszörös felszívódás érhető el. Azoknál különösen ajánlott, akik emésztési és felszívódási problémákkal küzdenek.

Az egészséges étrend kialakítása érdekében annak a tudása is fontos, hogy milyen gyümölcsben és zöldségben milyen tápanyagtartalom van, azaz egyáltalán mit várhatunk attól, amikor megeszünk egy almát vagy valamilyen főzeléket.

Kulcs a tápanyagokhoz című könyvemet pontosan ezért írtam meg.

A könyvben nem csak az egyes gyümölcsöknek vagy növényi ételalapanyagoknak a tápanyagtartalma olvasható, hanem benne vannak a húsok és belsőségek tápanyagleírásai is.

A könyv kiemelten foglalkozik azokkal a főzési és sütési eljárásokkal is, amik kíméletesebbek a tányérra kerülő ételösszetevőkhöz.

Így nem csak egy „tápanyag kézikönyv” lesz az Olvasó kezében, de egy főzési segítség is, ami alapján már nem okoz gondot a szakácskönyvekben kínált ételreceptek „mögé nézni”, és ez alapján tudni azt, hogy mennyi vitamin és más hasznos tápanyag kerülhet a szervezetünkbe a kiválasztott étel elkészítése után.

A Kulcs a tápanyagokhoz című könyvvel együtt érdemes megrendelni
az Élet írta szakácskönyv egészséges receptgyűjteményét is.

Ez a remek szakácskönyv kiváló karácsonyi ajándék a fenyőfa alatt!

Nem csak egy könyvet ajándékozol, hanem az egészséges táplálkozás esélyét is!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket