Éber éjszakák?

Álmatlanul forgolódsz? Éjszakánként felébredsz? Fáradtan és nehezen kelsz? Pedig az alvás az, ami a legjobban hozzájárul testünk egészséges működéséhez! Hogyan? Hát így! Olvasd el!

Mi járul hozzá leginkább az egészségünkhöz?

Amikor az ember az egészséges életmódra gondol, akkor elsőre az étkezés jut az eszébe, és arra teszi a fókuszt az életmódváltás elején.

Ez teljesen érthető, hiszen az étrendünk tápanyagbősége naponta hat ránk, ha nem megfelelő akkor naponta okoz vitamin- és/vagy ásványi anyag-, nyomelemhiányt. A legtöbbször mindhármat, ezért az étrend megfelelő változtatása nélkül nincs tartós egészség javulás.

De van az étrenddel szinte azonos fontosságú másik tényező, amely legalább olyan mértékben befolyásolja a közérzetünket és az egészségünket, mint a helyes vagy helytelen táplálkozás.

Ez a másik, gyakran elfeledett tényező az alvásunk minősége.

Azaz elegendő alvás nélkül nem lehetséges egy jó egészségi állapot elérése még akkor sem, ha minden más életmódbeli tényezőt kézben tartunk és jó irányba változtatunk.

Az alvás az egészség alapja

Nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy minőségi alvás nélkül – sarkosan fogalmazva - szinte „kidobott pénz” az, amit vitaminokra vagy más táplálékkiegészítőkre, gyógynövénykivonatokra, bio élelmiszerekre költ az ember.

Az igazat szólva, azért ez így nem teljesen igaz, hiszen minden, jó irányba tett lépés javít az állapotunkon, csak éppen a minőségi alvás nélkülamin nappal javítunk fáradtságos munkával, azt egy hánykolódó, gyakori felébredésekkel, hosszabb visszaalvások nélküli éjszakával képesek vagyunk lerombolni.

Tehát végeredményként ezt az előző két bekezdést együtt kell figyelembe venni. Mindkettő azt mondja el, ami ennek a cikknek a kiemelt mondanivalója, hogy a minőségi, azaz éjszakai mély alvás a a jó egészség egyik alapja.

Az érem két oldala

Minden napunk két részből áll, egy nagyjából 16-17 órányi éber és aktív időszakra, amikor több-kevesebb stressz is ér minket, és egy kb. 7-8 órás alvásidőre, amely nagyjából másfél órás ciklusokból áll.

Ezek a ciklusok az ébrenlét közeli állapottól az álom nélküli mélyalvásig terjednek, és értelemszerűen úgy 5-6 ilyen ciklus történik egy éjszakai alvás alatt. Ezek a számok természetesen nem kőbevésett adatok, hanem egyénenként és helyzetenként változnak.

A lényeg az, hogy egy éjszakai alvás hosszának legalább 15-20%-nyi idejében legyen mély az alvásunk, amikor nem álmodunk, amikor zsírt égetünk, és végbemennek a szervezet öngyógyító folyamatai, amelyek a „regeneráció” azaz „újra éledés”, „helyrehozás” szóval fejezhető ki legjobban.  

Ebből az is következik, hogy nem igaz az - bár sokan hiszik ezt -, hogy a hétvégén helyrehozhatóak a hétközben „összegyűjtött” elégtelen alvásminőség okozta károk, majd úgy, hogy szombatra és vasárnapra virradóra a megszokottnál jóval hosszabb ideig alszunk.

Akár egyetlen napnyi rosszul alvás is károsan hat ránk, és negatívan befolyásolja a következő napunkat: idegesebbek, feledékenyebbek, többet hibázók, azaz jóval fáradtabbak leszünk testileg és lelkileg.

Alváshormon

Az egészséget hozó mély alvás egy olyan „üzemmódunk”, amelyről a teljes sötétségben termelődő melatonin nevű hormon gondoskodik. Ez a hormon nagyon érzékeny a stresszre, a világosságra, a fejünkben járó gondolatokra, azaz az elalvásunk körülményeire.

Éppen ezért azoknak, akik rosszul alaszanak, nehezen aludnak el, gyakran felébrednek éjszaka, célszerű – amíg más módon nem tudnak kedvező változtatással - minőségi alváshoz segíteni magukat, a melatonin tartalmú készítmények használata.

Testszerviz Vitalissimo megoldások

Az első termékcsalád, amely 3-féle kiszerelésben segíti az elalvást és a nyugodt, minőségi alvást, a „Brain effect sleep” nevet viseli. Ez melatonin hormont és ashwagandha kivonatot, valamint levendula kivonatot is. 

Kattints ide, és válassz a 3-féle Brain effect sleep termék közül!

Egyenként az alábbi linkeken érheted el az egyes termékeket:

Kattints ide, és rendeld meg itt a BRAINEFFECT SLEEP SPRAY ELALVÁS SEGÍTŐ MELATONIN GYENGÉD, 30 ml-es készítmény!

Kattints ide, és rendeld meg itt a BRAINEFFECT SLEEP SPRAY ELALVÁS SEGÍTŐ MELATONIN ERŐS, 5 ml-es készítményt!

Kattints ide, és rendeld meg a BRAINEFFECT SLEEP SPRAY ELALVÁS SEGÍTŐ MELATONIN ERŐS, 30 ml-es készítményt!

A Vitalissimo webáruházunk kínál hormonmentes, alvásminőséget javító termékeket is!

Ezek közül az egyik leghatékonyabb a Myrobalan termékcsaládból a MILAM összetett hatóanyagú, egymást erősítő hatású gyógynövényeket tartalmazó készítmény!

MILAM hatóanyagai között ott van a levendula és a citromfű, amit csodanövényként tartanak számon!

Kattints ide, és rendeld meg a MILAM a pihentető alvásért gyógynövényeket tartalmazó
60 db kapszulás - egy havi - készítményt!

Létezik olyan gyógynövény, amely nyugtatemésztési panaszokat enyhít, és még a herpesz kezelésére is jó? (A házipatika.com ajánlásával.)

Ez a csodanövény nem más, mint az orvosi citromfű.

Kattints ide, és rendeld meg a VITAKING CITROMFŰ 500 mg-os KAPSZULA terméket!

Az alvásminőség javítására egy egész „termékkínálat polcon” gyűjtöttük össze az alvást segítő készítményeket, mely többsége gyógynövény- és vitamin alapú.

Ide kattintva válogathatsz ebből a termékkínálatunkból!

Kulcs a zsírégetéshez könyv

Nincsen megfelelő testsúlykontroll zsírégetés nélkül, nincsen zsírégetés mélyalvás nélkül.

Ahhoz, hogy kézben tudjuk tartani a testsúlyunkat, illetve vissza tudjuk nyerni a jól ismert „jojó effektus” nélkül az ideális alakunkat, elengedhetetlen ismernünk az alvás mellet mindazokat a tényezőket, amelyek biztosítják azt, hogy a szervezetünk kipihenje magát, és az ideális irányba változzon a működése.

Ezek a gyakran „titokként kezelt” rejtett tényezők is jól érthetően elolvashatók a Kulcs a zsírégetéshez című Testszerviz könyvben!

Kattints ide, és rendeld meg a Kulcs a zsírégetéshez című könyvet!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket