Elszalasztott történelmi esély...

A koronavírus egy elszalasztott esély. Elszalasztották a kormányok, a WHO, az egészségügy vezetői, egészségügyi szervezetek.

Nagy erőkkel dolgoznak tudósok, kutatók, professzorok azon, hogy megfékezzék a járványt és megoldást találjanak. Milliárdokat szórnak el kommunikációra, rendszabályok betartására, lélegeztető gépekre, alig tesztelt gyógyszerekre, maszkokra, hőkapukra, hőmérőkre és egyéb a védekezést támogató dolgokra.

Ez önmagában helyes és szükséges, meg kell akadályozni, hogy emberek milliói haljanak meg ebben az újkori járványban.

Az emberek, mint az égi mannát várják az oltást, a gyógyszereket, hogy kiálljon egy kutató és azt mondja, „megtaláltam a tuti ellenszert”.

Az emberiség története egyidős a vírusok történetével. Mindig voltak, vannak és lesznek. Olyan vírusok jönnek a jövőben, amiről most még csak nem is álmodunk. És jönnek majd újabb járványokm a Covid-22, -23, -24, -25.

És újra ott fogunk állni, megijedve, bezárva, félelemben élve, míg jön a következő kutató és azt mondja, „megtaláltam a tuti ellenszert”.

És ez így megy majd az idők végezetéig?

Sokan beszélnek arról, hogy a krónikus betegségek, a túlsúly, a legyengült immunrendszer hogyan sokszorozza meg a fertőzés kockázatát. A súlyos betegek nagy része ebből a körből kerül ki. Magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, kóros elhízás és még sorolhatnánk.

A statisztikák azt mutatják, hogy az ilyen betegek száma rendkívül gyorsan nő. Évről évre egyre többen vannak. Hódítanak a civilizációs betegségek, a népesség egyre rosszabb fizikai és egészségi állapotban van.

A következő járvány megérkezésekor még többen esnek majd a kritikus kockázat kategóriába. Egyre többeknek lesz félni valójuk, egyre többeket fenyeget majd minden következő vírus.

A járvány mérete és súlyossága arányos a társadalom egészségi és immunrendszeri állapotával.

Az immunrendszer feladata, hogy felvegye a harcot a betolakodókkal szemben. Erősnek, ütésállónak és gyorsnak kell lennie. Amikor valaki krónikus beteg, a szervezet befelé figyel, és képtelen a külső támadások hatékony elhárítására. Amikor valaki súlyos tüneteket produkál a járvány idején, biztos lehet benne, hogy az immunrendszere nem jól működik. És ez kortól független. Egy fiatal szervezet esetén a legyengült immunrendszer védekezésképtelen.

Egy kiváló állapotban lévő immunrendszer képes megküzdeni a vírusokkal, baktériumokkal, betolakodókkal. Lehet, hogy lesznek tünetek, de nem életveszélyesek, és a szervezet gyorsan túl esik rajta.

Ebben a járvány időszakban az emberek aggódnak az egészségükért, az életükért és óvintézkedéseket tesznek. Helyes!!!

És várják a kívülről jövő csodát, megoldást! Ez nem elég!

Egy ilyen feszült, ugyanakkor fogékony időszakban a kormányok, egészségügyi szervezetek számára történelmi lehetőség nyílt.

Egy klassz és ütős, fillérekből megvalósítható egészségügyi nevelő program, a helyes életmódra való figyelemfelkeltés, előadások, kormányzati kommunikáció, mely arról szól, hogy itt az idő, hogy rendbe hozd magad, hogy változtass a táplálkozási, mozgási és egyéb szokásaidon, kincset érhet.

Most lenne rá igény, van fogadókészség, az emberek minden iránt vágyakoznak, ami segítheti őket a túlélésben.

Igaz, a Tiszti Főorvosasszony már megpendítette, hogy kellene mozogni, szabad levegőre menni, hogy a D-vitamin és egyéb vitaminok fontosak lehetnek, a helyes táplálkozás (zöldség, gyümölcs) jó lenne, de ezek pár ember fülébe jutottak el.

A Chicagói egyetem professzora David Meltzer úgy találta, hogy „drámai összefüggés van a szervezet D-vitamin-szintje és az új koronavírus-fertőzés kialakulásának az esélye között. A professzor a friss kutatásában arra jutott, hogy megfelelő D-vitaminszint esetén bizonyíthatóan kisebb a koronavírus fertőzésnek az esélye. A kutatásból egyértelműen kiderül, hogy az alacsony D-vitaminszint majdnem megduplázza annak az esélyét, hogy a kórokozó képes legyen hatásos támadást indítani a szervezetünk ellen.”

Számos egyéb tanulmány, kutatás bizonyítja, hogy egy jól feltunningolt immunrendszer az igazi, hosszútávú védekezés. És ez csak rajtad múlik! Nem egy tudóson, aki vagy feltalálja az ellenszert, vagy nem.

Gondold el, hogy az óriásplakátokon, a hírekben, a tv-ben, rádióban, internetes hírportálokon a csapból is az folyna, hogy VÁLTS ÉLETMÓDOT! ÉLJ EGY KICSIT EGÉSZSÉGESEBBEN! és ehhez konkrét, gyakorlati megoldásokat, apró segítségeket adnának.

Ha azzal az erővel kommunikálnák azt, amit te tehetsz a járvány idején, mennyi ember indulna el mozogni, mennyi ember táplálkozna egy kicsit helyesebben, mennyien pótolnák a szervezetükben a vitamin, ásványianyag hiányt, mennyien figyelnének jobban a szervezet regenerálódására,  és mennyi büszke ember mászkálna közöttünk. Lefogynának, energikusabbak lennének, jobban aludnának, és kevésbé rettegnének.

Figyelem, az óvintézkedések betartása nagyon fontos! Ez az első, amit megtehetünk és azonnal. A második lépés, hogy tanítsuk meg az embereknek, hogy mit tehetnek saját magukért.

Most ebben a lelki állapotban egy kis ráfordítással, egyszerű programokkal mindez könnyen átvihető lenne.

Hogy ez történik-e? Országos, nemzetközi szinten nem. Még a legelfogadottabb professzorok is arról beszélnek főleg, hogy oltás, maszk, távolságtartás…

Úgy tűnik elmulasztott lehetőség ez. Ha majd jön a következő, akkor persze újra megijedünk, fogadalmat teszünk, hogy most máshogy élek, törődök az egészségemmel, változtatok, pihenek, egészségesebben eszek, mozogni fogok…

Ahogy elmúlik a veszély, újra visszaáll minden a régi kerékvágásba. Óh, már nem olyan fontos! Már van vakcina! Megoldották a problémát helyettem!

A te felelősséged, hogy most mit teszel!

Ami biztosan segít a szokásos védekezés mellett:

 

A legjobb megoldás egy életmódváltás! De tudom, hogy ez nehéz… A fentiekből valami? Az talán menni fog.

És a kormányok? Ugyan kezdjenek már el komolyabban foglalkozni az egészséggel, az emberek oktatásával, egy egészségesebb társadalom építésével… Aprópénz ahhoz képest, hogy egy járvány kárainak enyhítése mibe kerül…

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket