Franciaágy a hálószobában – milyen keretet válasszunk?

A háló az egyik legfontosabb helyiség az ember életében – főleg a (házas)párokéban.

A szobabelső, a bútorok és az ágy stílusának megválasztása óriási hatással van arra, hogy elégedettek vagyunk-e a környezetünkkel, ami egyértelműen befolyásolja a közérzetünket és a pihenésünket. Milyen ágykeret a legmegfelelőbb a franciaágyak esetében? Az alábbiakban próbáljunk meg választ találni a leggyakoribb kérdésekre.

Kétszemélyes ágykeret – ahol tényleg a méret a lényeg

A kereskedelemben a 120 cm-nél nagyobb szélességű ágyakat kétszemélyes ágynak szokás tekinteni. Azt viszont ne felejtsük el, hogy a felnőtteknek ennél egy kicsit több kényelemre van szükségük ahhoz, hogy jól kipihenhessék magukat a következő, kihívásokkal teli nap előtt. Nem könnyű azonban kényelmesen aludnia két embernek egy legfeljebb 140 cm széles ágyon. Ha az Ön hálószobája kisebb, érdemes egy 160 cm-es ágyba befektetnie. Ha több szabad tér áll a rendelkezésére, a 180 vagy akár 200 cm széles ágy lesz a tökéletes választás.

Az ágykeret megjelenése

Ha a háló korszerű stílusú, ne terheljük le egy klasszikus, gazdagon díszített ággyal. Miért? Mert az ágy és a többi berendezési tárgy éles ellentétben áll egymással, ami a helyiség egész hangulatát befolyásolja majd. A korszerű lakberendezés szigorúan minimalista, vagyis a szürke, fekete és fehér összejátékára épül. A hálószobában ez azonban nem a legjobb megoldás, ezért néha érdemes kompromisszumot kötnünk, vagyis ebben a helységben hagyományos színeket alkalmazhatunk, amelyek kellemes, meleg hangulatot teremtenek.

Egy egyéni stílusú ágykeret azonban nem minden, ami kihatással van az ember alvásminőségére. Nem feledkezhetünk meg a megfelelő matrac kiválasztásáról sem. Fontos, hogy teljesítse egyéni szükségleteinket, ezért ezt a témát egy másik (jóval hosszabb) írásban tárgyaljuk majd. Arra azonban már itt felhívjuk a figyelmet, hogy egy 160, 180 vagy 200 cm széles ágyhoz két egymástól független matrac is választható, így a páros mindkét tagja egyéni szempontjai szerint élvezheti a pihenést - olcsó ágyak. 

Támogatott cikk - vidaXL.hu

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket