Gyakori kérdések a Testszervizről

Gyakran feltett kérdések és válaszok a Testszervizről

Mi a Testszerviz®?

A Testszerviz egy életmódváltó technológia, amely segít az egyénnek megismerni a saját testének működését, és segít neki egy olyan személyes étrendet és életmódot kialakítani, amivel elérheti a saját életminőségével kapcsolatos céljait és törekvéseit.

A Testszerviz rendszer részei:

-             a Testszerviz Kulcs-könyvek és az Élet írta szakácskönyv;

-             a Kulcs a mozgáshoz DVD (Gárdus Bence közreműködésével);

-             a Mozgáskészlet tréning (Gárdus Bence közreműködésével);

-             a Testszerviz konzultációs program szolgáltatás

A Testszerviz® konzultációs szolgáltatást olyan konzultánsok nyújtják, akiknek a munkáját a Testszerviz franchise rendszer fogja össze.

A Testszerviz márkanév egyben egy regisztrált védjegy is, ami jogi védelem alatt áll.

Ki alapította a Testszervizt és mikor?

A Testszervizt Burget Péter alapította 2014 nyarán. Burget Péter egyben a Testszerviz® márkanév tulajdonosa is.

Mit csinál egy Testszerviz konzultáns?

A Testszerviz konzultáns egy olyan személy, aki elkötelezetten segíti mások életmódváltását. Nem táplálkozási tanácsadó vagy más egészségügyi szakember, hanem egy olyan, az életmódváltásban már tapasztalt személy, aki képes arra, hogy saját tapasztalataival és tudásával, valamint a Testszerviz program elvégzésével hatékonyan és személyre szabottan törődjön az ügyfeleivel.

Kiből lehet Testszerviz konzultáns?

Bárkiből, aki szeretne segíteni másoknak a saját életmódváltásuk elkezdésében. Fontos előfeltétel, hogy neki magának is részt kellett vennie a Testszerviz életmódváltást segítő szolgáltatáson. A leendő konzultáns részt vesz egy speciális képzésen is, ahol megtanulja azokat az ismereteket, amelyekkel hatékonyan végezheti az ismeretterjesztő és a másokat támogató munkáját.

Gyógyít-e a Testszerviz program?

A Testszerviz szolgáltatás nem egészségügyi szolgáltatás, és nem táplálkozási vagy életmód tanácsadás, így nem közvetlen célja egyetlen testi vagy lelki kellemetlen tünet, betegség kezelése vagy megelőzése.

Van-e egészségileg is értékelhető eredménye a programnak?

A program célja a rajta résztvevő személy életminőségének a javítása az ő saját döntése alapján. A program során a konzultáns az átadott ismeretekkel és a megszerzett tapasztalatok alapján segíti az ügyfél döntéseit abban, hogy mit változtat meg az étrendjén és az életmódján.

A Testszerviznek vannak-e étrendi előírásai?

A Testszerviz konzultáns nem ír elő semmilyen étrendet a programon résztvevő személynek. Annak ellenére, hogy az első találkozón az ügyféllel megbeszél egy Alapprogramnak nevezett általános étrendi javaslatcsomagot, azt a beszélgetés során az illető igényeire szablyák, és a program során a heti rendszeres konzultációkon (ügyféltalálkozókon) az átélt tapasztalatok alapján egyre inkább finomítják.

A Testszerviz programon bárki részt vehet?

Alapvetően igen, kivéve akkor, ha olyan betegsége van, ami miatt a kezelőorvosa szerint nem javasolható neki semmilyen étrendi vagy életmódbeli változtatás, illetve nem orvosi jellegű beavatkozás. Minden esetben a programra jelentkező személy felelőssége, hogy életmódváltó szándékáról tájékoztassa a kezelőorvosát, vagy más olyan egészségügyi szakembert, akivel rendszeres kapcsolatban van a meglévő betegsége miatt.

Nagyon fontos, hogy a programra jelentkező személy maga döntsön arról, hogy belekezd-e az életmódváltásba, és kéri-e a konzultáns támogatását ebben.

A jelentkezőnek tudatában kell lennie annak is, hogy ez nem egyfajta „fogyókúra” program vagy táplálkozási tanácsadás.

Jelentkezéskor, a program kezdetén kinyilvánítja azt a szándékát, hogy együttműködő lesz abban, hogy változtasson a korábbi életmódján, mert jobb életminőséget szeretne.

Ugyanakkor bízik abban is, hogyha megismeri a saját testét, és megtanulja jobban támogatni annak működését, akkor a benne lezajló természetes folyamatok hatékonyabban működnek majd, és ez pozitív hatású lehet a közérzetére és akár a testsúlyára is.

Az ilyen személynek tudnia kell azt is, hogy ez a program a hosszú távú változások sorozatának csupán az első része lesz. A program után neki folytatnia kell a konzultáns segítségével kialakított új személyes étrendjét és életmódját, annak érdekében, hogy továbbra is megmaradjanak, vagy akár tovább javuljanak a már megtapasztalt eredmények.

A Testszerviz program során változtatnak-e bármit a programon levő személy esetleges kezelőorvosa, vagy az őt kezelő más egészségügyi szakember étrendi, életmódbeli, illetve kezelési előírásain?

Természetesen nem. A konzultáns úgy alakítja ki a programon résztvevő személynek szánt javaslatait, hogy messzemenően figyelembe veszi az illető ilyen jellegű előírásait. Ha a konzultáns úgy látja, hogy az ügyfélnek a program során szüksége van orvosi vagy más egészségügyi kezelésre vagy tanácsadásra is, akkor az ügyfelét a megfelelő szakemberhez irányítja.

Mennyi ideig tart a Testszerviz program?

A program addig tart, amíg csak a rajta résztvevő személy igénybe szeretné venni a konzultáns segítségét.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelő eredmények jelentkezéséhez, a kellő ismeretátadáshoz és egyéni tapasztalatszerzéshez szükséges legrövidebb idő három hónap.

Az is bebizonyosodott, hogy ez a három hónap a legtöbb résztvevő számára elegendő.

A Testszerviz lehetőséget biztosít arra is, hogy három hónap után akár folytatólagosan, akár később, a volt ügyfél – rövidebb-hosszabb ideig – újra segítséget kaphasson a volt konzultánsától.

Milyen lehetőségei vannak azoknak, akik valamilyen okból nem tudnak részt venni a Testszerviz programon?

Ilyen esetben a Testszerviz könyveket tudjuk ajánlani. Ezek közül jelenleg rendelkezésre áll az Élet írta szakácskönyv, amelyben számos ételrecept található, a Kulcs a testhez és a Kulcs a hormonokhoz című könyvek pedig egyedülállóan összeállított információk tárházai, és a bennük olvasható ismereteket bárki felhasználhatja a saját közérzete, életminősége javítására.

Mit nyújtanak a Testszerviz könyvek?

A Testszerviz könyveket bárki haszonnal olvashatja, az Élet írta szakácskönyvből bárki finom és tápláló ételeket készíthet magának. Még olyan édességek is vannak benne, amelyek az édesszájúak számára nyújtanak átmeneti alternatívát az életmódváltásuk kezdetén.

Ezek a kiadványok nagyban segítik az ügyfél egyéni haladást a Testszerviz programon is.

Ezekben a könyvekben alapvető ismeretek vannak az emberi test működéséről, főleg az emésztőrendszerrel és a hormonrendszerrel kapcsolatban.

Ezek a könyvek átadják azokat az alapvető ismereteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az ember kialakíthassa magának a neki megfelelő, jobb életminőséget, közérzetet biztosító étrendet és életmódot. Ugyanakkor ezek a könyvek nem helyettesítik a Testszerviz programot, amely valódi segítséget nyújt a személyre szabott életmódváltáshoz.

Van-e a Testszerviznek bármilyen rendszeres testmozgással vagy sporttal kapcsolatos javaslata?

Természetesen van.

A helyesen kialakított új életmódból nem hagyható ki a személyre szabott rendszeres testmozgás, sport sem.

Ezzel kapcsolatban a program résztvevője a konzultánsától kaphat javaslatokat, illetve bárkinek rendelkezésére áll Gárdus Bence közreműködésével készített Kulcs a mozgáshoz című DVD, illetve bárki részt vehet Gárdus Bence által vezetett Mozgáskészlet tréningen, amely egy pár órás gyakorlati szeminárium.

A Testszerviz® program dióhéjban

Mi a Testszerviz program lényege?

A Testszerviz technológia személyre szabott alkalmazása során az ügyfél testének megadjuk mindazt a táplálékot, amire szüksége van, nem adunk semmi olyan ételt vagy élelmiszert, amely megterheli a szervezet működését, növeljük a személy testének stressztűrő képességét, és oktatjuk a személyt annak érdekében, hogy megtudja, hogyan működik a saját teste. Ennek köszönhetően a szolgáltatás ideje alatt elég tapasztalatra és ismeretre tesz szert ahhoz, hogy a szolgáltatás során kialakított személyre szabott étrendet és életmódot már egyedül is képes legyen olyan mértékben követni és megtartani, amilyen mértékben szeretné.

Mit csinál egy Testszerviz konzultáns?

Egy Testszerviz konzultáns segítő gondoskodással támogatja az ügyfél életmódváltását a jobb fizikai közérzet megtapasztalása érdekében. A konzultáns hetente egyszer konzultál a Testszerviz szolgáltatáson részt vevő személlyel, hogy megbeszélje vele, milyen tapasztalatokra tett szert a számára megfelelő étrend és életmód kialakítása során. A konzultáns ezen kívül még adatokat ad az ügyfélnek a test működéséről, hogy az életmódváltás a lezajló folyamatok teljes megértése mellett történjen meg.

Meddig kell igénybe venni a Testszerviz konzultáns segítségét?

A Testszerviz konzultáció javasolt ideje legalább három hónap. Előfordulhat az is, hogy ennél több időre van szükség.

A Testszerviz program egy új fogyókúrás módszer?

Nem. A Testszerviz program egy életmódváltás lehetőségét kínálja az ügyfél számára. A fogyókúra célja a testsúly csökkentése, a zsírpárnáktól való megszabadulás. Az e mögött rejlő alapelv: „csökkentsd a súlyod, hogy egészségesebb légy”.

A Testszerviz programon ez nem megfelelő hozzáállás ehhez a problémához, mert először javítani kell az ember általános testi állapotát, támogatni kell a szervezetének működését, hogy ennek eredményeképp megindulhasson a testsúly csökkenése, amennyiben az kívánatos. A kúrák lényege, hogy egy bizonyos ideig tartanak.

A Testszerviz programmal kialakított személyes étrend és életmód a szolgáltatás igénybevétele után akár élethossziglan tartható. Ennek betartása az igénybe vett konzultációk után már az ügyfélre van bízva.

A Testszerviz programmal lehet-e fogyni?

A szolgáltatás nyújtása alatt szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a jobb fizikai közérzet együtt jár az emberi test hatékonyabb működésével, és ennek egyik mellékhatása a személy életkorának, életmódjának megfelelő ideális testsúly kialakulása. Ennek mértéke és gyorsasága függ a személy kitartásától és attól, hogy mennyire építi be étrendjébe és életmódjába azokat a közösen kialakított személyre szabott étrendi és életmódbeli ajánlásokat, amelyeket a konzultáns javasol.

Az ideális testsúly kialakulása a tapasztalatok alapján viszonylag lassú folyamat, ami lehetőséget ad a szervezet számára, hogy folyamatosan alkalmazkodjon a személyre szabott étrend és életmód által kiváltott pozitív változásokhoz. A hasi zsigeri zsírtól nem lehet csupán testedzéssel megszabadulni, igazi étrendi és életmódbeli változtatás kell a kívánt eredmény eléréséhez.

A Testszerviz programmal lehet-e testsúlyt növelni?

Igen lehet. Mivel ez nem fogyókúra program, hanem az egész szervezet működését támogató étrendi és életmódbeli rendszer, így, ha egy személynek az ideális testsúly eléréséhez gyarapodnia kell, akkor ez is megvalósítható a programmal. Ilyenkor természetesen nem a zsírpárnák növelése a cél, hanem a megfelelő izomzat felépítése, és az ebből fakadó súlygyarapodás. Ehhez viszont kell a rendszeres testedzés is.

A Testszerviz konzultáció gyógyít-e betegségeket, vagy megelőzhető-e vele a betegségek kialakulása?

A Testszerviz konzultáns nem nyújt egészségügyi szolgáltatást. Ő nem természetgyógyász és a nyújtott szolgáltatással nem helyettesíti az orvosi kezelést. Minden beteg embernek szakszerű orvosi ellátásra van szüksége.

Ha kiderül, hogy az ügyfélnek valamilyen kezeletlen betegsége van, akkor a konzultáns először elküldi őt az orvoshoz, és annak iránymutatásai szerint alakítja ki a személy étrendjét és életmódját.

Egy orvos általában nem rendel el teljes körű étrendi vagy életmódbeli előírásokat, így a konzultánsnak lehetősége van saját javaslataival élni, és azokkal javítani tudja a beteg ember testi közérzetét. Az orvosnak ilyenkor tudnia kell, hogy a betege Testszerviz konzultáción vesz részt, és ez ellen nem emelhet kifogást. Ennek a hozzájárulásnak a megszerzése a szolgáltatáson résztvevő személy kötelessége.

Minden ilyen esetben beigazolódott, hogy a Testszerviz konzultánstól kapott személyes étrendi és életmódbeli változtatások támogatni tudják az orvos vagy természetgyógyász gyógyító munkáját.

Foglalkozik-e a Testszerviz program a máj tisztításával vagy méregtelenítésével?

Ilyen kezelés nem része a Testszerviz programnak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy aki végighalad ezen a programon, annak nincs szüksége külön „májtisztításra vagy méregtelenítésre”. A Testszerviz szolgáltatás nem gyógyít vagy kezel egyetlen szervet sem, a javasolt étrendi és életmódbeli változtatásokkal az ügyfél általánosan támogatja saját szervezetének a működését.

A szervezet működése természetes módon, fokozatosan javul, ahogy a személy megadja a testének mindazt a tápanyagot, amire szüksége van, és nem terheli tovább olyan ételekkel, élelmiszerekkel, amelyek ronthatják a szervezet működésének a hatékonyságát. A Testszerviz konzultáns odafigyel a pihentető alvás feltételeinek megteremtésére is, ami természetes módon járul hozzá a jobb fizikai közérzet eléréséhez.

Kell-e más tisztítókúrát végezni a Testszerviz program előtt vagy mellett?

Nem. Ezek természetgyógyászok által javasolt kezelések, amelyekkel a betegségeket akarják kezelni vagy megelőzni. Mivel egy Testszerviz konzultáns nem természetgyógyász, így ilyen kezelést sem végez vagy javasol az ügyfelének.

A Testszerviz konzultáns nyújt-e bármilyen terápiát vagy stresszoldást, illetve ilyen jellegű kezelést, gyógyító eljárást?

Nem nyújt. A Testszerviz program azzal ér el eredményeket, hogy támogatja a test természetes folyamatait, és lehetőséget ad az élő szervezetnek arra, hogy saját működésében a belső egyensúly megteremtése megfelelő támogatást kapjon.

Mennyibe kerül a Testszerviz szolgáltatás?

A Testszerviz szolgáltatás egy személyre szabott program, és ha komolyan érdeklődsz iránta, akkor jelentkezz egy személyes beszélgetésre.

Írj egy e-mail a testszerviz@testszerviz.hu e-mail címre. Ebben a levélben add meg a telefonszámod, hogy időpontot tudjunk Veled egyeztetni egy hosszabb személyes tájékoztatóra, amelyen átbeszéljük, hogy mit adhat Neked ez a program.

Milyen étrendet ajánl egy Testszerviz konzultáns?

A Testszerviz program nem táplálkozási konzultáció, hanem egy valódi életmódváltó program. Az ügyfélnek természetesen személyre szabott étrendet is ajánlunk. Mindenkinek megvannak az egyéni sajátságai, és ezt figyelembe veszi a konzultáns a heti találkozók során.

A Testszerviz étrenddel általános értelemben megadjuk a testnek mindazt, amire szüksége van, és nem adunk olyat, amire nincs szüksége.

De mégis melyek azok a konkrét ételek, élelmiszercsoportok, amelyeket ajánl egy Testszerviz konzultáns?

A Testszerviz étrend azokból az élelmiszerekből válogat, amelyeket a szokásos bevásárlás során megveszünk. A konzultáció során az ügyfél megtudja, hogy melyek a neki való, személyre szabott ételek és élelmiszerek.

A mai ember sajnos tápanyagokban szegény étrenden él, és ez nem feltétlenül azért van, mert a szokásos élelmiszerekben nincs elég tápanyag. Egyszerűen túl sok olyan ételt eszünk, amelyek csak megterhelik a szervezetet, és nem adnak neki elég energiát vagy táplálékot. Ettől a minőségi éhezéstől szabadítjuk meg az ügyfelet. Az ügyfeleink tehát ugyanott veszik meg az ételhez valót, mint korábban, illetve ahol mindenki más.

Tehát a zöldségekről és a gyümölcsökről van szó?

Igen azokról is. De itt nem szeretnénk konkrét menüt megadni. Az Élet írta szakácskönyvben és a https://testszerviz.hu honlapunkon számos recept található, ezekből képet kaphat bárki, hogy milyen ételeket ajánlunk az ügyfeleinknek. Maga a Testszerviz szolgáltatás nem csak étrendi kérdésekkel foglalkozik, így, aki azt csak erre szűkíti le, helytelen következtetésekre juthat.

Van-e orvosi támogatás a Testszerviz mögött?

Mivel a Testszerviz program nem egészségügyi program, így a programot végzők szükség esetén a saját kezelőorvosukkal vagy más, őket kezelő szakemberrel konzultálnak az őket érintő egészségügyi kérdésekben.

A Testszerviz program működőképességét a mindennapi alkalmazás bizonyítja. Az elmúlt több mint négy év alatt közel kétezer ember tapasztalta meg az előnyeit Magyarországon és Erdélyben.

A fentiek mellett az is igaz, hogy egy orvos, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász és reumatológus főorvos iránymutatásaival segítette a Testszerviz program kifejlesztését, annak alkalmazási módját, és orvosi szempontból teljesen helytállónak találta a Testszerviz kiadványait is.

Mit jelent a fokozatos életmódváltás?

A Testszerviz program írásait megalkotó szerzői közösség azt találta, hogy a különböző hasonló célú étrendi vagy életmódbeli konzultációk azért működnek csak korlátozott mértékben, mert az azt alkalmazó személy egy idő múlva visszatér a korábbi életmódjához, étrendjéhez.

Ennek egyik oka az, hogy az ember nem kap személyre szabott segítséget, abban az értelemben, hogy nem szerez elegendő tudást és tapasztalatot, hogy biztosan tudja, hogyan működik a teste, milyen étrend jó a számára, hogyan tudja magának biztosítani a pihentető alvást, és hogyan tudja növelni saját testének stressztűrő képességét.

Az életmódváltás a Testszerviz szolgáltatás során azt a bejárt utat jelenti, amelyen haladva a személy saját maga tapasztalja meg, hogy mi a neki megfelelő étrend és életmód a tartós jobb közérzet, a minőségibb élet elérése és megtartása érdekében.

Ez csak egy Testszerviz konzultáns segítő gondoskodása mellett érhető el, mert ő az, aki alkalmazni tudja az ügyfélnél ezt a programot, ami majd eljuttatja erre a szintre.

Amennyiben a fentiek alapján úgy döntesz, hogy szeretnél egy ingyenes konzultációt egy professzionális Testszerviz konzultánssal, akkor 

Jelentkezz ide kattintva!

 

 

 

 

 

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket