Gyermekeink táplálkozása

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Épp eleget halljuk, hogy a gyermek válogatós, csak bizonyos ételeket hajlandó megenni, zöldséget végképp nem lehet bele erőltetni. Igyekszünk egészségesen táplálni, ugyanakkor valahogy nem megy. Egyre több az elhízott, fáradékony, gyenge fizikumú gyermek, az egyre fiatalabbak között is.

Mit tehetünk ilyenkor?

Kedves Szülőtársam, abban szeretnélek segíteni téged, hogy jobban boldogulj a gyerekeid életmódváltásával, helyesebb táplálkozásával.

Tudom, a gyerekek táplálkozása nagyon kemény falat tud lenni!
A valóság az, hogy nincs egy kaptafa vagy sablon, amit minden gyerek táplálkozására rá lehetne húzni. Minden gyerek más, más a temperamentuma, más a személyisége, másként működik a teste. Ez nem jelenti viszont azt, hogy bizonyos alapelveket, mint például reggelizzünk reggel vagy édeset főétkezés után együnk, nem lehetne előtérben tartani.

Általában ilyenkor ütközik bele a szülő abba, hogy jó, de akkor mégis mit adjak neki enni vagy nassolni. Rengeteg ötletet kaphatsz például a weboldalunkon a receptek között!

Egy másik nehézség, sok szülő meséli nekünk, hogy a gyerek nem hajlandó ezt vagy azt megenni, vagy nagyon kis mennyiségeket eszik.

A gyerekek a fejlődés során rengeteg fázison átmennek. Baba korban, amikor éppen jön a foguk, a szakemberek is javasolják, hogy ne vezessünk be új ízeket, mert a fájdalom miatt sok esetben elutasítják az új ételt.

A saját tapasztalatom azt mutatja, hogy ezekben az időszakokban nem csak az új ízeket utasította vissza a lányunk Zsófi, hanem szinte bármilyen ételt.

Ha netalán evett is valamit pár falásnál biztosan nem volt ez több. Ilyenkor próbálkozhatunk más módon elkészíteni az ételt, például pürésítsük!

Ugyanakkor lehet te is tapasztaltad, hogy vannak a gyerekeknél periódusok amikor egy bizonyos ételre nagyon ráállnak, majd utána meg sem akarják kóstolni. Ilyenkor telítődnek az illető ízzel. A legfontosabb a babák szempontjából szerintem az, hogy értsük meg őket, legyünk velük türelmesek, de ugyanakkor kitartóak. Próbálkozzunk folyamatosan mert fontos lenne, hogy a gyerekeink minél több tápanyaghoz jussanak. 

Dr Suba Réka rezidens belgyógyász, Testszerviz vezető konzultáns, édesanya

Amikor azt kérdezik, hogy hogyan lehetne a gyermek mindennapjaiba becsempészni egy ki s rostot, zöldet, zöldséget, akkor azonnal a Mentőöv Zöldségkristályt javasoljuk. Igazi zöldség esszencia, nagyon finom, a gyermek szívesen eleszegeti, mint valami cukorkát. A különbség annyi, hogy ez zöldségekből és gyümölcsökből áll, kifejezetten a gyermekek ízléséhez igazítva. Első lépésként remek, már ezzel is sokat tettünk a helyesebb táplálkozás irányába!

 

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket