Hasra ütésre megy

Az alábbi részlet a Kulcs a testhez című Testszerviz könyvből való:

„Annak érdekében, hogy az Olvasó pontosan megértse a saját testének a működését, fontos tisztázni, milyen élettani folyamatok történnek az elfogyasztott étellel.

A gyomor, a belek állapota számos panaszt okozhat, és ezeknek a szerveknek az állapotát jelentős mértékben befolyásolja az elfogyasztott étel és ital.

Mivel minden ember saját maga alakítja ki az étrendjét – általában a megszokások és a reklámok hatására – ez az a terület, ahonnan kiindulva a legkönnyebben támogatható a szervezet működése.

Az emésztőrendszer feladata az elfogyasztott étel lebontása olyan vegyületekké, amelyek felszívódhatnak a vékonybél falán át, és így hasznosulhatnak az életfolyamatok során. Ennek megfelelően a fehérjék aminosavakká, a szénhidrátok egyszerű cukrokká, a zsírokat glicerinné és zsírsavakká bontódnak le. Ez a lebontás – vagyis az emésztés – víz és enzimek közreműködésével történik.

Egy bizonyos enzim általában csak egyfajta vegyület (vagy vegyületcsoport) átalakulását vagy megváltozását teszi lehetővé vagy gyorsítja fel. Így a különféle enzimek láncszerűen működnek együtt.”

Olvasd tovább a Kulcs a testhez című könyv fejezetét, amelyben megtudhatod, hogyan működik az emésztésed.

Rendeld meg itt a Kulcs a testhez című könyvet!

A Testszerviz Kulcs könyvek megadják a teljes tudást a sikeres életmódváltáshoz!

Rendeld meg itt a teljes Kulcs könyvcsomagot!

Ha úgy érzed, hogy tudod mi történik a lenyelt falattal a hasadban,
akkor az alábbi kérdésekre válaszolva tesztelheted a tudásod!

 

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket