Hiányod mennyire fájhat

Nem is gondolnánk, hogy vannak olyan nyomelemek, amiknek hiánya szó szerint nem csak kellemetlen, hanem fájdalmas lehet.

A cink szerepe a női egészségben

Rendszertelen ciklus: A cinkre szükségük van az egészséges petefészektüszőknek, így a cink szabályozza a menstruációs ciklust, elősegíti az ovulációt.

Premenstruációs szindróma: A cink étrendkiegészítőként javíthatja a PMS tüneteket.

PCOS: A cink csökkentheti a szervezetben a tesztoszteron mennyiségét és javít a pattanásos bőrön az arcon kellemetlen szőrnövekedésen is.

Endometriózis: A cinkhiány hozzájárul az endometriózis kialakulásához. A cinkpótlás csökkentheti az endometriózishoz köthető gyulladást.

Akne: A cink hatékony lehet a pattanások kezelésében, elpusztítja a baktériumokat, valamint lassítja a faggyú- és keratintermelést.

Perimenopauza és menopauza: A cink segít megőrizni a kollagén és a szövetek egészségét, és enyhíti a menopauza miatti hüvelyszárazságot.

Pajzsmirigybetegség: A jóddal és a szelénnel együtt a cink szükséges a pajzsmirigyhormon szintéziséhez és aktiválásához, és a cinkpótlás megelőzheti a pajzsmirigybetegséggel összefüggő hajhullást. A cink elősegíti a pajzsmirigyhormon termelését, aminek köszönhetően javul a cink felszívódása.

Hangulat: A cink támogatja az agyunk működését is, amivel erősíti a stressztűrő képességünket.

Cinkhiány

A cinkhiány háromból egy nőt érint. Gyakrabban fordul elő növényi alapú étrend követésekor, mivel a növényi élelmiszerek cinktartalma alacsony. A cink felszívódását károsan befolyásolja az alkohol, a gyomorgyógyszerek, a pajzsmirigy alulműködése és a hormonális fogamzásgátlás.

Adagolás és biztonság

A cink napi biztonságos és hatékony adagja 30 mg. A leghasznosabb cinkformák a cink-citrát, a cink-pikolinát vagy a cink-biszgilcinát, amelyeket közvetlenül főétkezés után kell bevenni, mert az éhgyomorra bevitt cink hányingert okozhat. A napi 80 mg-nál magasabb cinkbevitel kimerítheti a szervezet rézkészletét.

A Vitalissimo Testszerviz webáruház kínálatában nagyon jó felszívódású cinkpótló készítményhez juthatsz!

Ez a termék cseppentő formában a nyálkahártyán keresztül gyorsabban és hatékonyabban szívódik fel, mint kapszula formában a bélrendszerből. A cseppentő kétféleképpen is alkalmazható: közvetlenül nyelv alá csepegtetve, valamint vízben feloldva. A cink felszívódást segítő L-lizin is van a termékben. A lizin egy esszenciális aminosav, amelyet a szervezet elégtelen mennyiségben vagy egyáltalán nem tud előállítani, ezért pótlásra szorul.

Rendeld meg itt a a WTN cink Komplex cseppjét!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket