Hogy aludtál hétköznap?

Jót tesz-e a hétvégi "tovább alvás"?

Gyakori vélekedés, hogy a hétköznapok során felhalmozódó alváshiányt majd hétvégén „behozzuk” a szokásosnál később keléssel.

Pedig nem használ az egészségünknek, ha megváltoztatjuk az alvási szokásainkat a hétvégéken vagy a szabadságunk alatt.

Már mi is többször leírtuk, hogy az alvás az egészségünk alapvető pillére. Hiába étkezünk helyesen, hiába mozgunk sokat, ha nem alszunk eleget és jól, könnyen megbetegszünk, mert a szervezetünknek naponta kell regenerálódnia. Ez azt jelenti, hogy naponta szükségünk van a jó minőségű pihenésre, és ezt az jelzi, hogy ébredéskor kipihentek és energikusak vagyunk.

Tudományos kutatások is kimutatták, hogy a rossz alvásminőség miatt könnyebben szaladnak fel ránk a kilók, növekszik a szívproblémák és a cukorbetegség kockázata.

Több műszakos munkarend

Nincs jó hírünk a három műszakban dolgozók számára, hiszen az éjszakai munkavégzés során nem „csak” eltolódik az alvás, hanem ki is marad. Ezt a kimaradt éjszakai alvást hiába próbálja meg az így dolgozó nappali alvással ellensúlyozni, sajnos ez nem lehetséges maradéktalanul.

Dr. Swab Richárd gasztroenterológussal készült interjúban a doktor úr is kiemeli az alvás fontosságát a bélflóra egészségének szempontjából, amikor a következőt mondja az éjszakai műszakról:

„Tehát, ha most Magyarországon a nőknek 76 év a várható átlagéletkora, akkor az a hölgy, akinek felborult a napi (cirkadián) ritmusa, és egyébként egészséges, tehát nem dohányzik, ne iszik (alkoholt), csak három műszakban dolgozik, tíz évvel kevesebbet fog élni a statisztikák szerint, mint amennyit élhetne.”

Bélflóra – alvás – napi rendszeresség

Az alvás idején megtörténő regeneráció jótékony hatással van a bélflóránkra is. Az is figyelemre méltó, hogy nincs egyetlen élőlény sem az emberen kívül, aki önként megvonná magától az alvást.

A szervezetünknek az lenne a legjobb, ha törekednénk arra, hogy naplemente után minél gyorsabban lefeküdnénk, és napkelte körül felébrednénk. Valójában a mesterséges villanyfény, a bekapcsolt televízió képernyője vagy az okostelefonunk és a laptopunk fényei mind akadályai az egészséges elalvási képességünknek. És az este megivott pohár bor vagy más alkoholos ital is, de a cukros üdítők sem tesznek jót az éjszakai pihenésünknek.

ALVÁSPROBLÉMÁK MEGOLDÁSÁHOZ KATTINTS A KÉPRE!

Kulcs az immunrendszerhez könyv

Az alvás minősége, a bélflóra egészsége és az immunrendszer jó működése között is erős kapcsolat áll fenn. Minél jobban alszik valaki, annál jobban működik az immunrendszere is. Minél jobban alszik, annál egészségesebb a bélflórája is.

Ha többet szeretnél megtudni erről a kapcsolatról, és arról, hogyan biztosíthatod a jó alvásminőséget, akkor olvasd el a Kulcs az immunrendszerhez című Testszerviz könyvet!

Kattints ide, és rendeld meg a Kulcs az immunrendszerhez című könyvet!

Vitalissimo alvássegítés

A kalcium és magnézium két olyan ásványi anyag, amely elősegíti az idegeink ellazulását, így támogatják az elalvást is. A napközben felhalmozódó stressz ellehetetleníti az elalvást, és árt a bélflóránknak is. Nagyon fontos, hogy kipihenjük magunkat éjszaka.

Ezt segíti a kalciumot, magnéziumot, cinket és C-vitamint tartalmazó folyékony svéd CAL-MAG készítmény.

Kattints ide, és tedd be a kosaradba a könyv mellé a folyékony CAL-MAG-ot is, ami gyorsan felszívódva segíti a pihentető alvásodat!

Kattints ide, és nézd meg a többi alvást segítő termékünket is!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket