Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Húsvét - Hús-Vétel
A húsvéti sonka
Ahogy nincs magyar karácsony halászlé nélkül, úgy nincs húsvét sonka nélkül. Talán nincs is olyan magyar család, akinél ne szerepelne valamilyen füstölt sonka vagy más hús az ünnepi menüsorban.
Miért lett ez így?
A húsvétot megelőző nagyböjtről már korábban írtunk. A 40 napos nagyböjt a húsvét előtti nagyhét végével zárul.
Így húsvét vasárnap – esetleg az előtte való szombat este – jött el a böjt végét jelentő első olyan étkezés, amikor először húsétel kerül az asztalra.
Érdekes, hogy magának az ünnepnek az elnevezésében is benne van a hús magunkhoz vétele, azaz „hús-vétel”.
Ez az ünnep nem csak a kereszténység felvételével került az év kiemelkedő alkalmai közé. Ezt az ünnepet már ősidők óta megünnepelték a tavasz eljövetelét köszöntve, amikor véget ért a hosszú téli éhezés ideje.
Így alakultak ki a hagyományos húsvéti ételek sora: sonka, bárány, tojás és kalács.
Ezek közül az ételek közül jellemzően nálunk a sonka és tojás nem hiányozhat az asztalról.
A hagyományos paraszti családoknál télen volt a disznóvágás ideje, így az ekkor feldolgozott sertés legértékesebb részéből készült füstölt sonka éppen húsvét idejére kerülhetett először az asztalra.
Boldog húsvéti ünnepeket kívánunk!
Ha a Húsvéti lakoma után is jól akarod magad érezni! Ha nehéz a füstölt sonka, akkor segítsd az emésztőrendszered!
Pont neked állítottuk össze az EMÉSZTÉS TÁMOGATÓ csomagunkat. Minden összetevője arról híres, hogy segíti az emésztést, támogatja az emésztésben részvevő szervek kiváló működését.
Mi lenne, ha ezentúl az étkezések kizárólag felhőtlen örömöt jelentenének? Mi lenne, ha a kilók nem kúsznának fel alattomosan?
Ha érdekel, akkor kattints ide és nézd meg, mivel tudsz ehhez hozzájárulni!
Emésztést Támogató Csomag
További Megoldás Csomagjaink
Anti Aging – öregedés gátló csomag
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!