Ideális gyermekruházat

Az ember lelke már attól elolvad egy kicsit, ha csak elsétál egy gyermekruhákat árusító üzlet előtt, hiszen ma már számos igazán édes darab létezik a kislányok és kisfiúk számára egyaránt. Fodros ruhák, csipkés blúzok, kis ingek és elegáns farmerek várják, hogy viselőjük nap mint nap újabb kalandba keveredjen. Nem elég azonban, ha csak a külső jegyeket veszed figyelembe, ha gyermekruha vásárlásról van szó. Lényeges ugyanis, hogy csemetéd kényelmet, biztonságát és egészségét is szem előtt tarts, amikor ruhát választasz a számára. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, mi mindenre ajánlott odafigyelni.

Minőségi anyagból készüljön!

Az egyik legfontosabb kritérium a gyermekruha vásárlás során az, hogy semmiképpen ne műszálas vagy egyéb mesterséges anyagból készült ruhát válassz neki, hiszen ezek viselése egyrészt nagyon kényelmetlen lehet hosszú távon, ráadásul jellemzően az ilyen darabok nem engedi megfelelően szellőzni a bőrt sem. Ez pedig járhat fokozott izzadással, sőt, bőrirritációval is, ami nagyon kellemetlen lehet. A pamut anyagok viszont kellemes tapintásúak a bőr számára és amiatt sem kell aggódni, hogy nem szellőzik megfelelően. Vagyis érdemes mindig megnézni a belső címkét és az azon feltüntetett anyag típusokat.

Találd meg az ideális méretet!

Tudjuk, a gyerekek nőnek mint a gomba, éppen ezért nagyon lényeges megtalálni a számukra ideális méretű ruházatot. Fontos, hogy ne legyen túl kicsi vagy épphogy jó, mert az ilyen darabok viselése nem túl komfortos, ráadásul a szabad mozgásban is akadályozhatja őket. Emellett pedig egész napos viselés során a vérkeringésre is negatív hatással lehet egy szűk nadrág, póló vagy body.. Szintén hangsúlyozandó az is, hogy túlságosan nagy méretet sem ajánlott ráadni, hiszen egy lábon túl lógó nadrág vagy egy kézfejet is takaró ruhaujj szintén veszélyes lehet. A legjobb, ha a ruha könnyedén felvehető és bőven befér alá az ember ujja.

Ne legyen túl passzos!

Számos olyan divat gyermekruha létezik, amelyek kifejezetten passzosak, vagyis akkor is szorosan a testre simulnak, ha ideális a választott méret. Ez bár valóban trendi, nem szabad szó nélkül elmenni amellett, hogy különösen a nadrágok esetén kifejezetten egészségtelen, ugyanis akadályozza a gyermeket a szabad mozgásban, nem tud benne kényelmesen leülni, leguggolni vagy térdelni sem. Éppen ezért hosszú távon különösen egészségtelen az ilyen szoros ruhadarabok viselése.

A könnyen leeső kiegészítőkre is figyelj!

Sok ruhadarab olyan extra kiegészítőkkel van felszerelve, mint a gombok, flitterek, a csüngő virágok és figurák vagy az apró gyöngyök. A sor még hosszan folytatható, hiszen ezektől válnak egyedivé az egyes darabok. Ezekkel semmi probléma nincs addig, amíg azok megfelelően vannak rögzítve. Ellenkező esetben ugyanis a gyermek könnyen lenyelheti vagy felszippanthatja ezeket az alkatrészeket, amely különösen balesetveszélyes lehet. Vagyis érdemes vásárlás előtt, valamint később minden mosás után ellenőrizni ezek állapotát. Ha kézzel nem tudod őket levenni vagy meglazítani, akkor nem okozhatnak gondot.

Szempont az is, hogy mennyire nehéz felvenni!

A fentiek mellett a nagyobb gyerekek esetében lényeges szempont az is, hogy mennyire könnyű vagy nehéz felvenni az adott ruhadarabot. Hiszen nincs annál rosszabb, mint amikor percekig kell vacakolni egy pulóverrel, testnevelés óra után nem megy gördülékenyen az öltözködés vagy a reggeli készülődés is gondot okoz. Viszont ha egyszerűen felvehető ruházatot választasz neki, hamar sikerélménye lesz a gyermeknek az önálló öltözködés kapcsán.

A fentiek alapján úgy tűnhet, hogy a gyerekruházat vásárlás egy komplett tortúra, ahol rengeteg szempontot figyelembe kell venni és az utolsó szempont a külcsín. Nos, valóban ajánlott körültekintően vásárolni, hiszen ez számos téren szolgálja a gyermek érdekeit. Azonban nem kell erre rágörcsölni, hiszen ma már a széles kínálatnak hála garantáltan találsz olyan ruhadarabokat, amelyeket tökéletesek a gyerkőcöd számára és remekül is festenek.

Szponzorált cikk

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket