Kollagén - C-vitamin, Kalcium - Összefüggések

 

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Kollagén, kalcium, vitaminok – összefüggések

A szerveztet úgy képzeld el, mint egy nagyon erős, finom hálóra épülő szerkezetet. Az alaphálót a kollagén adja, a szövet erős, szinte elszakíthatatlan szálait kollagénből, ebből a különleges fehérjéből szövi a szervezet.

Ahhoz, hogy ez a háló megfelelő legyen, jó minőségű és kellő mennyiségű kollagénre van szükség. A kollagént a test vagy előállítja, vagy egy bizonyos kor után külsőleg, táplálkozással, táplálékkiegészítő formájában kell bevinni.

Növényi kollagén nincs! Így a kollagént kizárólag állati eredetű tápanyagokból lehet bevinni külsőleg.

Aki nem fogyaszt állati fehérjét, azoknál fontos a kollagén termelést segítő táplálékok fogyasztása. Ezek például a citrusfélék és a zöld leveles saláták.

A megfelelő kollagén létrejöttéhez elengedhetetlenül fontos a C-vitamin jelenléte. C-vitamin nélkül a kollagén nem épül fel, illetve a már felépült kollagén minősége romlik.

A mindennapi táplálkozásunk nem tartalmaz már elegendő C-vitamint, így annak pótlása rendkívül fontos.

Javasolt a természetes, növényi alapú C-vitamin, melynek felszívódása és hasznosulása jelentős. Amikor C-vitamint választasz, érdemes olyat keresni, melynek magas a bioflavonoid tartalma.

„Egy flavonoidot akkor tekintünk bioflavonnak/bioflavonoidnak, ha rendelkezik a P-faktor hatással: a vénák-kapillárisok falát tömíti, a kollagén lebomlását gátolja, így erősíti az érfalakat.” - Wikipédia

A fentiek alapján így a Kollagén fogyasztása mellett kiemelten fontos a megfelelő C-vitamin készítmény bevitele.

A kettő együtt eredményezi azt, hogy a finom testszövet/háló fel tudjon épülni, meg tudjon újulni, erős alapja legyen a testnek.

A kollagén másik fontos élettani szerepe, hogy a háló apró réseiben tud a kalcium beékelődni, megkötni, így erős csontok és fogazat jön létre. Lényeges, hogy szerves kalciumot fogyasszunk, az tud jól beépülni a szervezetbe.

Önmagában a kalcium pótlása nem biztos, hogy elegendő. Fontos, hogy a kollagénből épült szövetünk erős, egészséges, rugalmas legyen. Ilyenkor tud a kalcium beépülni.

Összegezve: ha erős, rugalmas, a terhelést bíró csontokat, ízületet, testet szeretnél, a kollagén az alap, ezt segíti a C-vitamin és így tud a kalcium megfelelően beépülni a szervezetbe!

Jó ízű, hatékony kollagéneket itt találsz!

Kollagének

Szuper C-vitaminok itt!

C-vitaminok

Szerves kalciumokból válogass kedvedre!

Kalciumok

 

Prémium kollagén itt!

Ingyenesen letölthető kisfüzetünkért kattints!

"Amit a kollagénekről tudni érdemes"

 

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket